Новий Audi S3 виявився потужнішим за Golf R

Новий Audi S3 виявився потужнішим за Golf R

09 квітня 2024
0

До останнього часу Audi S3 поступався потужністю быльш дешевшову та «немолодому» Volkswagen Golf R. Але зараз вони помінялися місцями, хоча, можливо, й ненадовго. Хот-хетч Volkswagen може повернути свої позиції після оновлення, що очікується пізніше цього року.

Обійти Golf R спортивному седану з Інгольштадтe вдалося завдяки модернізованому бензиновому 2,0-літровому турбомотору. Віддача агрегату збільшилася на 22 к.с. та 15 Нм крутного моменту і тепер складає 328 к.с. та 420 Нм. Мотор актуального хот-хетчу Golf R видає 315 к.с. та 295 Нм. Але в Європі у нього вже є спеціальні версії, які можна порівняти за потужністю з новим Audi S3 (328 к.с.).

На холостому ходу двигун розкручується до 1300 об/хв, плюс 200 об/хв у моделі 2024 року. Модифікована семиступінчаста коробка передач S tronic з більш короткими точками передачі пізніше перемикається на підвищену передачу та раніше на знижену. Це дозволяє підтримувати вищі оброти та краще використовувати потужність.

Час прискорення від 0 до 96 км/год скоротився на 0,1 секунди, до 4,4 секунди. Максимальна швидкість залишилася незмінною - 250 км/год. Справлятися зі швидкістю Audi S3 допомагають більші передні гальма з перфорованими дисками та новими двопоршневими супортами. Також седан оснастили удосконаленою системою контролю стійкості. Для кращої керованості у підвісці застосовані жорсткіші підшипники. У їздової електроніки шість режимів, включаючи Dynamic Plus. У цьому режимі максимальний крутний момент відправляється на задню вісь. Фактично, це режим дрифту.

Екстер'єр нового S3 нагадує нещодавно випущений Audi A3 2025 року. Передню його частину прикрашає решітка радіатора Singleframe. Також йому дісталися світлодіодні ходові вогні, що настроюються, та анімовані задні ліхтарі. У кузовній палітрі чотири нові відтінки: Ascari Blue, District Green, Arkona White та Progressive Red.

У салоні 10,1-дюймовий сенсорний екран та безліч фізичних кнопок під ним. Підсклянники на центральній консолі зі світлодіодним контурним освітленням. На передніх дверях нові тканинні панелі з підсвічуванням.

У Європі продажі Audi S3 2025 року розпочнуться вже в поточному кварталі. Ціни стартують від 55,6 тисячі євро.

Джерело: Авто Центр
Фото: Audi

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація