Новий BMW M5 став сейфти-каром MotoGP

Новий BMW M5 став сейфти-каром MotoGP

06 вересня 2024
0

З 1999 року BMW M є офіційним партнером кільцевого мотоциклетного чемпіонату MotoGP і надає для супроводу пелотону автомобілі безпеки. Не стало винятком нове покоління седана M5, який вийде на трасу чемпіонату.

Новинка вирізняється оригінальною лівреєю в стилі спортпрототипів FIA WEC. Прем'єра автомобіля пройшла в Мілані, а дебютує новий сейфті-кар 7 вересня на Гран-прі Сан-Марино.

Автомобіль отримав «люстру» на даху, передній спліттер, крісла Recaro з шеститочковими ременями безпеки, вогнегасник і насос для відкачування пального під час транспортування.

Під капотом спорткара - гібридна силова установка M Hybrid. Вона складається з бітурбованого 4,4-літрового V8, електромотора і тягової батареї ємністю 22,1 кВт год. Сумарна потужність гібрида - 535 кВт/727 к.с., а крутний момент сягає 1000 Нм. У парі з ним використовується 8-діапазонний автомат. Реалізувати величезний потенціал гібрида допомагає фірмовий повний привід M xDrive з активним заднім диференціалом.

Розгін до першої «сотні» займає 3,5 с, а прискорення до 200 км/год - 10,9 с. Максимальна швидкість традиційно для BMW обмежена 250 км/год, а з опціонним пакетом M Driver's Package обмежувач можна «розширити» до 305 км/год.

Уже в базі седан оснащений адаптивними амортизаторами і підрулюючим механізмом задніх коліс.

Джерело: Авто Центр
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація