Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості

16 жовтня 2024
2

Американська компаній Chevrolet провела рекордні заїзди нового Chevrolet Corvette ZR1 на гоночному треку в Німеччині. У рамках заходу спорткар зміг розвинути рекордну швидкість для серійних автомобілів, виготовлених американським автовиробником.

На полігоні ATP Automotive Testing Papenburg у Німеччині президент General Motors Марк Ройсс (Mark Reuss) за кермом 2025 Corvette ZR1 розігнався до 233 миль/год (375 км/год), що є найкращим показником у категорії серійних автомобілів вартістю менше ніж $1 млн.

«Встановлення рекорду швидкості на Corvette ZR1 - справжній тріумф для Corvette і для Chevrolet, а також хвилюючий, сюрреалістичний досвід для мене особисто, - розповів Ройсс. - З переходом нового покоління спорткара на середньомоторне компонування ми знали, що видатні характеристики та баланс зроблять це реальною можливістю. Цей рекорд - свідчення потужності ZR1 і неймовірно талановитої команди, яка його розробила і побудувала».

ZR1 оснащено найпотужнішим серійним двигуном V8, коли-небудь виробленим американським автовиробником. Corvette вперше отримав середньомоторне компонування у 2020 році, відкривши нові можливості продуктивності та інновацій. Інженери Chevrolet використовували весь свій досвід у галузі програмного забезпечення, моделювання та конструювання, щоб створити новий еталон швидкості для американських автовиробників.

У рекордному заїзді брав участь серійний Corvette ZR1 зі стандартними налаштуваннями шасі, аеродинамічним пакетом, стандартним спойлером, шинами Michelin Pilot Sport 4S і алюмінієвими дисками. Під час заїзду використовувався режим Top Speed Mode, який призначений виключно для закритих гоночних трас. Він дає змогу повною мірою використовувати потенціал шасі для досягнення максимальної швидкості. Крім Ройсса в салоні під час рекордних заїздів був присутній інженер, який аналізував дані про стан авто в режимі реального часу.

Важливо зазначити, що рекорд швидкості не був одиничним. У рамках заходу п'ять інженерів і два автомобілі ZR1 змогли розігнатися до рекордної швидкості в декількох заїздах.

Полігон у Папенбурзі не вперше приймав гостей зі США. Раніше представники компанії Chevrolet вже проводили тут швидкісні тести шостого і сьомого поколінь Corvette ZR1, а також шостого покоління Camaro ZL1.

На сьогоднішній день Chevrolet Corvette ZR1 є найшвидшим серійним автомобілем в історії концерну GM. Він оснащується 5,5-літровим бензиновим мотором LT7 V8 DOHC з двома турбінами. Його потужність сягає 873 кВт/1087 к.с., а крутний момент - 1123 Нм. У парі з ним працює 8-ступінчаста роботизована коробка передач із двома зчепленнями.

Джерело: Авто Центр
Фото: Chevrolet

Обговорення новини

Ford_V8  

Pекордну швидкість для серійних автомобілів, виготовлених американським автовиробником??
Hennessey Venom і SSC Tuatara - теж американські авто. І вони їдуть 400+. То де ж тут рекорд?

-1ВІДПОВІСТИ  
Закарпаттячко  

Ford_V8, Ви не уважно читали новину:
"що є найкращим показником у категорії серійних автомобілів вартістю менше ніж $1 млн."

В той же час:

"Для встановлення рекорду швидкості 2014 було виготовлено 3 екземпляри Venom GT «World's Fastest Edition», які продали по 1.250.000 доларів."

З приводу SSC Tuatara - її важко назвати серійною, адже їх загалом випущено 100 шт. і схоже, що вони дотепер не допущені до користування на дорогах загального користування По вартості можна тільки здогадуватись

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація