Новий Ford Transit Courier отримав «платинову» нагороду EuroNCAP

Новий Ford Transit Courier отримав «платинову» нагороду EuroNCAP

07 грудня 2023
0

Ford Transit Courier нового покоління вперше серед легких розвізних фургонів був удостоєний найвищої, «платинової» нагороди за результатами випробувань EuroNCAP з активної безпеки. Останні проводилися за новим протоколом, затвердженим у 2023 році. Машина набрала найбільшу кількість балів - 93.

У тест-драйвах брав участь фургон із бензиновим двигуном 1.0 GDI - масою 1664 кг. На автомобілі чудово себе показали електронні системи допомоги водієві. Почнемо із системи автоматичного екстреного гальмування AEB. При виявленні пішоходів вона набрала 7,8 балів із 10 (78%), велосипедистів - 9,7 з 10 (97%). Що ж до режиму Car-to-Car, тобто визначення автомобіля, то тут показник теж на рівні - 26 із 30 (87%).

Високу оцінку Ford Transit Courier заслужили й інші системи: утримання на смузі руху (Lane Support), обмеження швидкості з прив'язкою до дорожніх знаків та карт (Speed Assistance), а також система стеження за уважністю водія (Attention Assist).

Виробництво Ford Transit Courier нового покоління почалося цього літа. На відміну від попередника, що збирався з 2014 року на заводі Ford Otosan у Туреччині, випуск нової моделі розгорнули на румунському заводі Ford Otosan Craiova. На заході був присутній прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку. Інвестиції у виробництво нової моделі становили 490 млн євро. Раніше сюди було залучено 300 мільйонів доларів для налагодження збирання кросовера Ford Puma. У результаті потужність підприємства зросла з 250 до 272 тис. автомобілів на рік.

Ford Transit Courier побудовано на новітній платформі. Машина відрізняється підвищеною вантажопідйомністю та збільшеним вантажним відсіком, в якому вільно розміщується два європіддони. Крім вантажного фургона є варіант з подвійною кабіною. Водій оцінить повністю перероблений інтер'єр. Машина може підключатися до передових цифрових сервісів Ford Pro, що підвищує її продуктивність і скорочує витрати.

З лінійкою економічних бензинових та дизельних моделей запропонована нова, 7-ступенева автоматична коробка передач з двійним зчепленням. У 2024 році стартує виробництво Ford E-Transit Courier, який працює виключно на електриці.

Джерело: Авто Центр
Фото: Ford

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація