Новий гіперкар Hispano Suiza присвятили 120-річчю бренду

Новий гіперкар Hispano Suiza присвятили 120-річчю бренду

19 квітня 2024
0

Іспанська Hispano Suiza анонсувала прем'єру нового гіперкара Carmen Sagrera. Презентація відбудеться 13 червня у рамках заходу, присвяченого 120-річчю бренду. Урочистості відбудуться у замку Finca Mas Soler у Сан-Пере-де-Рібес (Іспанія). У 2020 році в цьому особняку кінця XIX століття відбулася прем'єра електричного гіперкара Carmen Boulogne.

Лейтмотивом запуску Carmen Sagrera стане японська легенда про невидиму червону нитку, що об'єднує людей, яким судилося бути разом. Розтягуючись, стискаючись та плутаючись, вона ніколи не рветься і зрештою з'єднує людей, що знаходяться на її кінцях. Така червона нитка у 1904 році пов'язала бізнесмена Даміана Матеу та інженера Марка Біркігга, засновників бренду Hispano Suiza. Carmen Sagrera поєдная минуле й сучасне історичного бренду.

Анонс нового гіперкара компанія супроводила єдиним тизером майбутнього дебютанта. Новинці обіцяно переглянутий з погляду аеродинаміки кузов та унікальний дизайн інтер'єру. Гіперкар обладнають новою батареєю ємністю 103 кВт.год.

Hispano Suiza Fabrica de Automoviles S.A. заснована у Барселоні в 1904 Даміаном Матеу та Марком Біркіггом. З 1904 по 1946 рік компанія виробила понад 12 000 високопродуктивних автомобілів класу люкс та 50 000 авіаційних двигунів.

Починаючи з 2000 року робилося декілька спроб відродити бренд Hispano Suiza. Але повернутися на світовий авторинок іспанській марці вдалося лише 2019 року. «Первістком» відродженої Hispano Suiza став електричний гіперкар Carmen, названий на честь онуки Даміана Матеу. Наступного року дебютувала його спеціальна версія Carmen Boulogne. Загалом компанія виготовила 24 такі автомобілі. Перший Carmen Boulogne доставили до США 2022 року.

Джерело: Авто Центр
Фото: Hispano Suiza

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація