Новий Mercedes-AMG CLE53 оснастили 443-сильним шестициліндровим двигуном

Новий Mercedes-AMG CLE53 оснастили 443-сильним шестициліндровим двигуном

06 грудня 2023
0

Mercedes-Benz представив «заряджену» версію купе CLE, яке цього року замінило C-Class та E-Class. Зовні Mercedes-AMG CLE53 відрізняється від базової моделі ширшими передніми та задніми крилами, які збільшили ширину колії на 58 та 76 мм відповідно. Передня панель прикрашена фірмовою решіткою Panamericana із вертикальними ламелями. Такі ж вертикальні ребра є у широкому центральному повітроводі. З боків від нього - два трикутні повітрозабірники зі світлодіодами у верхній частині.

На кормі - чотири круглі патрубки вихлопної системи та світлодіодні ліхтарі з тривимірним малюнком. У стандартній комплектації 19,0-дюймові колісні диски, які за доплату замінять 20,0-дюймовими. Додатковий пакет AMG Performance Studio передбачає більш виражений задній спойлер на багажнику та задній дифузор між вихлопними трубами. Також для купе доступні два пакети AMG Night та два пакети AMG Carbon Fiber.

У салоні встановлено 11,9-дюймову інформаційно-розважальну систему та цифрову панель приладів діагоналлю 12,3 дюйма. У стандартній комплектації сидіння обтягнуті штучною шкірою зі вставками із мікрофібри та червоним декоративним рядком. Пакет AMG Performance передбачає заміну сидінь спортивними ковшами з покращеною бічною підтримкою та вертикальними вентиляційними отворами у спинці.

Під капотом у Mercedes-AMG CLE53 встановлено доопрацьований 3,0-літровий рядний шестициліндровий турбомотор M256M, який працює за схемою «м'який гібрид». У процесі модернізації фахівці AMG оптимізували камеру згоряння та змінили конструкцію впускних та випускних каналів. Також застосовані нові поршневі кільця та покращено впорскування. За рахунок нового трубонагнітача та допоміжного електричного компресора наддув збільшений до 1,5 Бар.

Віддача гібридної системи - 443 к.с. та 600 Нм. Працює силовий агрегат у зв'язці з 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач AMG SpeedShift TCT та стандартною системою повного приводу AMG Performance 4MATIC+.

За оцінками виробника, це дозволяє купе прискорюватися з місця до 96 км/год за 4 секунди. Максимальна швидкість обмежена на 249 км/год. Гальмувати йому допомагають 14,6-дюймові передні гальма з чотирипоршневими супортами та 14,2-дюймові задні з плаваючими однопоршневими фіксаторами.

У продажу Mercedes-AMG CLE 53 Coupe з'явиться у 2024 році. Вартість новинки стане відома ближче до старту продажів.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація