Новий Skoda Kodiaq отримав 5 зірок безпеки Euro NCAP

Новий Skoda Kodiaq отримав 5 зірок безпеки Euro NCAP

16 липня 2024
0

Кросовер Skoda Kodiaq 2024 другого покоління зміг заробити вражаючий 5-зірковий рейтинг безпеки на останніх краш-тестах за системою Euro NCAP. Автомобіль набрав 89% щодо захисту дорослих пасажирів, 83% - щодо захисту дітей, 78% - щодо систем гарантування безпеки та 82% - щодо вразливих учасників дорожнього руху.

Тести проходила модель із лівостороннім розташуванням керма, повним приводом і дизельним агрегатом під капотом. В оснащення машини входять 6 подушок безпеки, нагадування про непристебнуті ремені з попередніми натягувачами для всіх крісел, кріплення ISOFIX, а також функції ADAS. У тесті на фронтальний зсув кросовер отримав стабільну оцінку. Манекени показали відмінний захист стегон і колін як водія, так і пасажирів.

У тестах на захист дітей чеська модель також показала хороші результати. Однак захист шиї 10-річного манекена було оцінено як адекватний. Примітно, що Kodiaq не оснащений системою виявлення присутності дітей. При цьому водійські помічники, що входять до комплектації автомобіля, продемонстрували відмінну продуктивність. Що стосується захисту інших вразливих учасників дорожнього руху, то погані результати було зафіксовано на нерухомих стійках вітрового скла і в основі екрана.

Нагадаємо, що в Україні вже відкрито передзамовлення на нове покоління Skoda Kodiaq.

Джерело: AUTO-Consulting
Фото: Euro NCAP

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація