Обережно - шахраї: в ОККО закликають не вестися на сумнівні «акції»

Обережно - шахраї: в ОККО закликають не вестися на сумнівні «акції»

10 травня 2022
0

Шахраї вигадали, як скористатися дефіцитом бензину в Україні. Українцям у соцмережах розсилають повідомлення про надання «державних субсидій» на купівлю пального. Аферисти обіцяють 5000 грн за заповнення анкети, але насправді це лише черговий спосіб виманювання персональних даних.

Про нову шахрайську схему попередили в мережі заправок ОККО, чий бренд активно використовують у розсилці. У компанії наголосили, що жодних подібних акцій у них немає.

«Ми виявили масове розсилання дивних повідомлень з посиланням на сайт, де повідомляють, що в нашій мережі діють «державні субсидії». Суть у тому, що ви проходите опитувальник і нібито отримуєте 5000 грн. До того ж шахраї закликають ділитися цими посиланнями з друзями. Для так званої "достовірності" інформації, на сайті навіть є відгуки «щасливих переможців»», - повідомили в мережі.

Там нагадали: всі новини про акції публікуються виключно на офіційних сторінках компанії (сайт, Facebook, Instagram), а також у програмі лояльності. Крім того, українців просять перевіряти усі посилання, які їм надсилають.

«Не переходьте за посиланням, якщо в адресі незрозумілий набір символів. Якщо ви перейшли за посиланням, у жодному разі не надавайте ваші персональні дані», - порадили в мережі.

В умовах дефіциту бензину українцям також пропонують купити пальне в інтернеті за 90-100 грн/л. І це не лише «перекупи». Серед продавців є шахраї, які або не продадуть бензин зовсім, або продадуть «бодягу».

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація