Очільник Мінцифри пояснив, коли і як запрацює розмитнення авто в «Дії»

Очільник Мінцифри пояснив, коли і як запрацює розмитнення авто в «Дії»

16 червня 2022
0

Міністерство цифрової трансформації обіцяє запустити процес розмитнення авто за місяць після ухвалення закону, який команда Мінцифри уже підготувала. Про це очільник міністерства Михайло Федоров пояснив у інтерв'ю «Економічній правді».

За словами Федорова, протягом місяця після підписання ухваленого парламентом закону Міністерство цифрової трансформації проведе необхідну технічну підготовку - і українці зможуть розмитнювати автомобілі у застосунку «Дія».

Міністр зазначив, що із процесу була вилучена оцінка вартості розмитнення і взагалі будь-який суб'єктивний людський фактор.

«Власнику автомобіля для його розмитнення потрібно буде ввести в «Дії» всі дані про автомобіль (рік виробництва авто, марку, модель, об'єм двигуна - ред.). Далі він отримає розрахунок вартості розмитнення», - описав процес Михайло Федоров.

Далі, зазначив очільник Мінцифри, сума за розмитнення може бути сплачена відразу у застосунку, або власник автівки, за бажання, зможе відкласти оплату, повідомивши державні органи про перетин кордону цим автомобілем.

«Після запровадження цього нововведення необхідність в оцінці митника відпаде, суб'єктивний фактор оцінки автомобіля зникне, уся процедура розмитнення відбуватиметься через застосунок», - запевнив міністр цифрової трансформації. 

Джерело: Главком

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація