Оголошено дату показу нового Range Rover Sport з мотором BMW

07 травня 2022
0

Марка Land Rover опублікувала на своїй офіційній сторінці у Twitter короткий відео-тизер, присвячений новому Range Rover Sport. Сам автомобіль у ролику не показали, натомість анонсували його швидку прем'єру – вона відбудеться 10 травня 2022 року. За попередніми даними, топовий Range Rover Sport отримає двигун V8 від BMW, який встановлюється на BMW X5 M. Баварський двигун прийде на зміну п'ятилітровому агрегату V8 власної розробки Jaguar Land Rover, від якого автовиробник відмовляється через майбутнє жорсткість екологічних норм у Європі.

Про новинку відомо, що в її основі лежить архітектура MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture), вже знайома з Range Rover п'ятого покоління. Мотор BMW поки що не підтверджений офіційно, однак Range Rover Sport пророкують саме його. Так, стандартний «Sport» оснастять рядними шістками сімейства Ingenium потужністю в діапазоні від 250 до 400 кінських сил, а SVR-версії дістанеться німецький V8, віддача якого складе близько 625 сил (ймовірно, для Range Rover Sport його дефорсують до 619 сил). За попередніми даними, з такою установкою найпотужніший позашляховик зможе розганятись з місця до сотні приблизно за чотири секунди.

Крім того, для Range Rover Sport вже підтверджено модифікації з «м'яким» гібридом, а також повноцінний гібрид із установкою на базі 3,0-літрової бензинової «шістки» та можливістю підзарядки від розетки.

Буде і повністю електрична версія, яка з'явиться орієнтовно в 2025 році, причому очікується, що за продуктивністю вона не поступатиметься двигуну V8. Існує припущення, що йдеться про двомоторну установку від iX M60 на 619 кінських сил.

Джерело: Land Rover

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація