Оголошено «кращий класичний автомобіль» року

Оголошено «кращий класичний автомобіль» року

21 серпня 2022
0

Організатори премії Peninsula Classics Best of the Best Award назвали найкращий класичний автомобіль 2021 року. Ним став спорткар Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione 1956, який переміг у конкурсі елегантності на віллі Д'Есте.

Готельна мережа Peninsula Hotels, готелі якої розташовані в Японії, Франції, Гонконгу, на Тайвані та в Сполучених Штатах, вже всьоме обирає найкрасивіші класичні автомобілі в рамках премії Peninsula Classics Best of the Best Award. Претендувати на нагороду можуть переможці престижних конкурсів елегантності, наприклад Concorso d'Eleganza Villa d'Este, і цього року (премія присуджується за підсумками попереднього року) організатори вирішили, що її варта Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione 1956 року.

Таких машин було збудовано лише дев'ять. Саме цей екземпляр брав участь у гонках Mille Miglia, Tour de France 1959 року та різних хілл-клаймах, був доопрацьований у Carrozzeria Scaglietti, а пізніше отримав ранню версію двигуна V12 з індексом 12B.

У 1968 році берлінетта потрапила до датського колекціонера Клауса Алефельда, який виставив її в музеї Egeskov Veteran Car Museum. Через тридцять два роки машину викупили Сем і Емілі Манн. Вони відреставрували рідкісний автомобіль, і він отримав нагороду «Gran Turismo Cup for Best of Show GT» на Cavallino Classic.

До нинішнього власника 250 GT Berlinetta Competizione перейшла у 2016-му. Автомобіль відразу ж відправили до італійської реставраційної майстерні Bacchelli & Villa, а потім сертифікували за програмою Ferrari Classiche.

Документ підтверджує технічну відповідність машини оригіналу та підвищує її колекційну цінність. Потім була перемога на Concorso d'Eleganza Villa d'Este, і зараз берлінетту відзначили нагородою Peninsula Classics 2021 Best of the Best Award.

Найкращий класичний автомобіль обирало журі з 25 автомобільних експертів та дизайнерів. У шорт-лист премії, крім 250 GT Berlinetta Competizione, увійшли 1957 Ferrari 250 GT Berlinetta Tour de France, 1974 Lancia Stratos HF Stradale, три 1938 Mercedes-Benz 540 K, 1926 Hispano-Suiza C7 .

Джерело: Peninsula Hotels

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація