ОККО і «Повернись живим» збирають кошти на 25 безпілотних комплексів Shark

ОККО і «Повернись живим» збирають кошти на 25 безпілотних комплексів Shark

02 листопада 2022
0

Мережа АЗК ОККО спільно з фондом «Повернись живим» запустили ініціативу «Око за око», метою якої є придбання 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів «Шарк». Загальна вартість проєкту - 325 млн грн. Про це повідомляється на сайті фонду.

«Із кожного літра пального PULLS 95 або PULLS Diesel, яким українські водії заправлятимуться на ОККО, 1 гривня автоматично буде передаватися на безпілотні авіаційні комплекси «Шарк». Для додаткових донатів також можна використовувати спеціальний рахунок ініціативи», - йдеться у повідомленні.

«Заправка авто - річ буденна, але навіть вона може працювати на перемогу. Для нас це особливо важливо - перетворювати наше пальне PULLS у помсту ворогу, тому ми віддаємо 1 гривню з кожного літра. Кожна четверта заправка автомобіля в Україні відбувається на ОККО, тому ми дуже скоро зможемо довести, яка ми сила разом із нашою спільнотою водіїв», - каже маркетинг-директор мережі ОККО Василь Дмитрів.

Зазначається, що комплект кожного з 25-ти комплексів проєкту «Око за око» складатиметься з наземної станції з пунктом управління на базі комфортного прохідного мікроавтобуса, 2-х БПЛА «Шарк», стійких до засобів РЕБ і складних погодних умов, і катапульти.

Ціна одного комплексу - 13 мільйонів гривень. А у загальну вартість проєкту обсягом 325 млн грн входять ще плюс 25 додаткових БПЛА, які перебуватимуть у резерві для оперативної заміни втрачених у боях. Наземна станція управління у вигляді укомплектованого повнопривідного авто допоможе пілотам обирати найкращі точки для зльоту, а новітні алгоритми роботи програм БПЛА «Шарк» забезпечать комплексу кращу роботу в умовах РЕБ, кажуть учасники реалізації проєкту.

Новітні розвідувальні комплекси зможуть використовувати передовсім розвідувальні батальйони, спецпризначенці й підрозділи, які коригують далекобійну артилерію у складі піхотних бригад.

Як відомо, від перших днів широкомасштабного російського вторгнення ОККО підтримує оборону й відбудову країни. Станом на кінець вересня загальний обсяг допомоги, наданої за сприяння компанії, становив 138,5 млн грн. Компанія протягом 8 місяців на своїх АЗК безкоштовно годувала військових у гарячих точках, забезпечує пальним волонтерів/фонди, взяла участь у відбудові деокупованих районів Київської й Чернігівської областей, зокрема відновила 4 освітніх заклади на Київщині, придбала 5 реанімобілів для військових медиків.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація