Opel «наживо» презентував купе-кросовер Experimental

Opel «наживо» презентував купе-кросовер Experimental

08 вересня 2023
0

Компанія Opel у рамках заходу IAA Mobility, що проходить у Мюнхені, офіційно представила свій новий концептуальний купе-кросовер Experimental. Варто відразу відзначити, що дизайн транспортного засобу дуже далекий від того, що справді могло б «вирушити» в серійне виробництво, але це дозволяє компанії продемонструвати те, в якому напрямку розвивається Opel і якими будуть брендові автомобілі в найближчому майбутньому. Наприклад, на особливу увагу заслуговує фронтальна сторона транспортного засобу - тут розташовані великі «ніздрі» з декоративними смугами зеленого кольору, повітрозабірник у передньому бампері, що плавно перетікає в капот і крила, а також новий логотип бренду і світлодіодні смуги, що утворюють компас.

Це виключно декоративний елемент і ніяких практичних функцій компас не виконує, але таке рішення виглядає вкрай незвичайно. У задній частині автомобіля є аналогічний декоративний елемент - світлодіодні смуги червоного кольору, які є стоп-сигналами і теж утворюють умовний компас, тільки замість нового логотипу тут є напис Opel. Також в задній частині транспортного засобу є додаткові ніздрі за колесами, що дозволяють поліпшити притискну силу і обтічність кузова. При цьому жодних дзеркал заднього виду, дверних ручок чи ходових вогнів у автомобіля немає.

Представники компанії пояснили, що Experimental збудували на базі платформи STLA - це нова архітектура для електрокарів від корпорації Stellantis, яка дозволяє створювати автомобілі майбутнього. Наприклад, цей купе-кросовер не має екранів «від слова зовсім» - є рульове колесо у формі штурвала, а також проекційні екрани для демонстрації навігації, інформації про автомобіль і не тільки. За допомогою цих проекційних екранів, ймовірно, компанія планує відображати інформацію з камер заднього виду - вони замінили собою дзеркала, щоб поліпшити аеродинаміку автомобіля, хоча поки продавати транспортні засоби без дзеркал заднього виду не можна за законом.

Безумовно, автомобіль майбутнього отримає масу різних передових технологій - він підтримуватиме голосове керування, режим повністю автономної їзди, а також надасть доступ до незвичайних сидінь. Їх оббивка створена з монохромної тканини зі світлодіодами, тому користувач зможе змінювати колір оббивки буквально по парі натискань. Ще є технологія попередження про перешкоди, сліпі зони, круговий огляд та багато іншого, а силова установка дозволяє використовувати один або два мотори, так що теоретично купе-кросовер може бути повнопривідним. А запас ходу, теоретично, сягне 700 км на одній зарядці.

Джерело: Trashbox
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація