Оператори паливного ринку компенсують новий курс зменшенням маржі

Оператори паливного ринку компенсують новий курс зменшенням маржі

23 липня 2022
0

Підняття курсу долара запустило механізм зменшення прибутку операторів і його перерозподілу між сегментами нафтопродуктозабезпечення. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«Відсутність цінової стелі (відміна держрегулювання цін) дозволила швидко наповнити ринок за рахунок гарної матеріальної мотивації (прибутку). Зараз розпочався зворотній процес, коли всім доведеться скорочувати маржу, а найбільш неефективним, здебільшого випадковим і непрофільним постачальникам - залишити цей ринок», - вважає експерт.

Він також зазначив, що гуртові ціни на дизпальне й бензин учора зросли на 10 і 11,5 грн/л відповідно (54,8 і 55 грн/л). При цьому вже на сьогодні випадки «відкату» на 2-3 гривні.

«Наступного тижня так вчинять й інші. Характерно, що гуртова ціна автогазу поки що майже не змінилась», - зазначив директор «А-95».

Що стосується роздрібного сегменту, то, з його слів, ціни підняли деякі невеличкі й регіональні мережі. Національні - без змін.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація