Опублікована перша інформація про новий BMW 5 Series

Опублікована перша інформація про новий BMW 5 Series

28 квітня 2023
0

Розробка першого електричного BMW 5 Series підійшла до завершення. За кілька тижнів до офіційної прем'єри баварська марка опублікувала результати більш ніж річної програми випробувань нового електричного седана. Вона включала заїзди по засніженому та зледенілому випробувальному центру в Ар'єплузі, Швеція, та випробування спекою й посухою на міських та заміських трасах. Один із етапів випробувань проходив у полігоні BMW Group недалеко від Мірамасу на півдні Франції.

Але особливу увагу розробники BMW i5 приділили підвісці та функціям допомоги водієві. Зокрема покращений шосейний автопілот Highway Assistant пропонує абсолютно новий рівень автономного управління. Наразі він може контролювати відстань до автомобіля, що йде попереду, регулює рульове управління та вперше виконує перебудову за допомогою активації очей. Highway Assistant використовує дані від камери високої роздільної здатності та високоточних радарів. Працює система на швидкості до 130 км/год.

Зосередженість водія на дорозі контролює салонна камера. Також за її допомогою вперше реалізовано вже згадану автоматичну зміну смуги руху за допомогою очей.

У новому поколінні BMW 5 Series оснастили гнучкою технологією повного приводу. Це дозволило запропонувати седан із традиційними ДВЗ, підключаємими гібридними та повністю електричними силовими установками.

Топовою буде версія BMW i5 M60 xDrive зі стандартною адаптивною підвіскою Professional із електронно-керованими амортизаторами. За доплату її можна замовити для версії BMW i5 eDrive40.

Також у новому седані дебютувала остання версія системи керування вертикальною динамікою BMW. Ця технологія заснована на нещодавно розробленій логіці управління з великою мережею. Для визначення ідеальної сили демпінгування система враховуючи всі доступні вхідні змінні: швидкість обертання коліс, кут повороту керма, швидкість нишпорення та прискорення. Це забезпечує чітке керування кузовом та точну реакцію підвіски за будь-якої дорожньої ситуації.

Виробництво седана BMW 5 Series восьмого покоління розпочнеться влітку цього року. На ринку новинка з'явиться у жовтні 2023 року.

Джерело: Авто Центр
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація