Опубліковано незалежні рендери оновленої Tesla Model Y

Опубліковано незалежні рендери оновленої Tesla Model Y

25 червня 2024
0

Відтоді як у 2023 році Model Y стала найпродаванішим автомобілем у світі, Tesla досягла величезного успіху. Цей результат є ще більш вражаючим, оскільки вона перевершила дві моделі Toyota з бензиновими двигунами та зайняла лідерство після того, як продажі зросли на 64% порівняно з 2022 роком.

Успіх цієї моделі підтверджує глобальне зростання популярності електромобілів, кросоверів і позашляховиків, на які припадає майже половина всіх проданих автомобілів у США минулого року. Вона стала набагато популярнішою, ніж найдоступніша Tesla Model 3.

Це «золота жила» для Tesla, тому рішення виробника відкласти оновлення в середині життєвого циклу виглядає дивним. Інформація про оновлення Model Y «Juniper» була відома кілька місяців, і спочатку очікувалося, що вона дебютує цього року, але тепер відомо, що це відбудеться не раніше 2024 року.

Tesla з часом покращує свої моделі, навіть без серйозних оновлень, але всі ці зміни є підшкірними або пов'язані з оновленнями програмного забезпечення, що передаються по повітрю. Однак масштабні редизайни рідко трапляються в Tesla, оскільки вони вимагають значних змін у виробничих лініях і ланцюгах постачання.

Очікується, що зміни в Model 3 «Highland» будуть застосовані і до моделі Y «Juniper». До них входить оновлений зовнішній вигляд з новою передньою панеллю з новими блоками фар, тоншими задніми ліхтарями, оновленими дзеркалами, новим дизайном коліс і новими кольорами кузова. Інтер'єр повинен отримати нове кермо від Model 3, яке має більше кнопок, ніж раніше.

Розглянемо все, що відомо про оновлення Juniper і чи варто чекати його виходу, якщо планується придбати нову Model Y.

Зміни дизайну

Очікується, що Tesla зробить оновлену Model Y схожою за зовнішнім виглядом на оновлену Model 3. Це означає, що вона отримає абсолютно нове обличчя, яке усуне задертий ніс і замінить його тонкими, більш сучасними фарами. Задні ліхтарі та бампер також будуть оновлені відповідно до Model 3 Highland. Оновлення Juniper, ймовірно, включатиме більш агресивний бампер, подібний до нової Model 3 Performance.

Tesla переглядала дизайн коліс з кожним оновленням моделі, тому очікується, що те саме буде зроблено з Model Y Juniper. Розмір коліс залишиться таким самим, але зовнішній вигляд коліс (і, можливо, аеродинамічні характеристики) буде покращено. Нова Model 3 також має перероблені дзеркала заднього виду, які не такі високі та мають дещо іншу форму.

Зміни інтер'єру

Tesla вже надала Model Y, виготовленим у Китаї, таке ж внутрішнє освітлення, що й оновлена Model 3, але нічого іншого не змінювала. Виробник також відмовився від дерев'яної обробки панелі приладів на користь того самого текстильного матеріалу, що й у седані.

В оновленій «Juniper» ці зміни будуть доповнені переробленою центральною консоллю з двома бездротовими зарядними пристроями для телефонів, зміненим підлокітником і місцями для зберігання речей. Сидіння також можуть отримати новий дизайн і, ймовірно, охолодження, як у Model 3. Загалом, матеріали інтер'єру та якість збірки також мають покращитися.

Найбільшою зміною, мабуть, буде повністю нове кермо, яке буде запозичене у Highland. Так само як і в Model 3, Tesla усуне перемикачі за кермом і перемістить більше функцій на кермо, щоб зберегти фізичне керування покажчиками повороту, світлом, склоочисниками та голосовим помічником.

Більше потужності, радіусу дії та комфорту

Tesla постійно вдосконалює продуктивність, ефективність і запас ходу своїх моделей навіть без серйозних оновлень. Хоча деталі ще не відомі, оновлення Model Y «Juniper», ймовірно, включатиме краще прискорення та покращену дальність. Це може статись завдяки нижчому коефіцієнту опору, спричиненому змінами в передній частині автомобіля та новими колесами.

Найбільша зміна, яку було помічено в оновленій Model 3, стосується комфорту під час їзди порівняно з попередньою версією. Автомобіль отримав повністю переглянуту систему підвіски, яка зробила його набагато комфортнішим. З огляду на те, що Model Y досить жорстка і іноді неприємна на неідеальних дорогах, очікується, що вона також отримає пом'якшену підвіску з більшим акцентом на комфорті пасажирів та ізоляції їх від недоліків дороги.

Коли з'явиться?

Поки невідомо, коли Tesla планує випустити оновлення Model Y Juniper, але Ілон Маск виключив, що це буде цього року. З огляду на те, що продажі Model Y все ще високі, а Tesla зосереджена на своєму проекті Robotaxi, який, схоже, отримав пріоритет над запуском моделі за 25 000 доларів, про яку багато говорять, на Juniper доведеться зачекати.

Тому, якщо ви хочете купити Model Y сьогодні, мабуть, не варто чекати оновлення, оскільки невідомо, коли вона з'явиться. У будь-якому випадку, автомобіль поступово вдосконалюється.

Якщо не потрібен просторіший багажник Model Y і легкий доступ, придбання дешевшої оновленої Model 3, ймовірно, буде кращим варіантом, оскільки вона виглядає більш сучасною, а її інтер'єр нарешті заслуговує на те, щоб її називали преміум-класом.

Джерело: 24tv.ua
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація