Опубліковано нові подробиці про український бронеавтомобіль Inguar 3

Опубліковано нові подробиці про український бронеавтомобіль Inguar 3

03 квітня 2024
0

Вітчизняна компанія Inguar Defence з початком повномасштабної війни РФ проти України активно розробляє бронеавтомобіль класу MRAP. Сьогодні вже збудовано перший прототип такої машини - Inguar 3, який знаходиться на завершальному етапі заводських випробувань, повідомляє «Економічна правда».

Особливістю конструкції є потужне шасі власної конструкції, яке дозволило встановити бронекорпус із рівнем захисту Level 3 по STANAG 4569. Таким чином кузов оберігає від бронебійних куль калібру 7,62 та уламків 155-мм снарядів. А потужне днище та протимінні сидіння рятують при підриві протитанкової міни.

Зовнішність Inguar 3 чимлсь схожа з канадськими бронемашинами Roshel Senator, яких в Україні поставлено вже не одна сотня. Виявляється, Inguar Defence є офіційним представником цієї компанії і займається не лише сервісним обслуговуванням та ремонтом, але ще й адаптацією цих машин для ЗСУ.

Цікаво, що колектив розробників Inguar 3 - молоді фахівці, які до цього робили гоночні боліди для команди «Формула Студент КПІ». У проектування та будівництво бронеавтомобіля було вкладено близько 700 тис. доларів. Планується, що серійна машина коштуватиме близько 400 тисяч доларів.

Inguar 3 завдяки модульній конструкції може бути пристосований для виконання різних військових завдань: перевезення десанту, вантажів, а також як носій того чи іншого типу озброєння. Бронеавтомобіль відрізняється відмінною прохідністю. Крім повного приводу машина має великий дорожній просвіт у 450 мм, а також значні за розміром шини з централізованою системою підкачування та вставками Run-Flat.

Відомо, що під капотом у прототипу встановлений 356-сильний двигун турбодизеля Deutz, що працює в парі з автоматичною коробкою передач Allison.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація