Опубліковано нові тизери майбутнього мінівена Volvo EM90

Опубліковано нові тизери майбутнього мінівена Volvo EM90

28 вересня 2023
0

Підготовку до офіційної презентації електричного мінівена Volvo EM90 шведська марка розпочала наприкінці серпня, опублікувавши дебютні тизери новинки. Нова порція фото надійшла з Китаю. Ймовірно, таким чином у компанії натякнули на орієнтованість моделі. Не виключено, що Китай буде головним, а може й єдиним ринком MPV.

За попередньою інформацією, Volvo EM90 побудований на платформі китайського електровена Zeekr 009, але дизайн оригінальний з фірмовою T-подібною оптикою. На місці традиційної решітки радіатора заглушка з безліччю блискучих елементів та емблемою, що світиться по центру.

Інтер'єр новинки шведи показали у попередній серії тизерів. Салон мінівена нагадує скандинавську вітальню. У другому ряду встановили два окремі крісла. Над головами пасажирів - панорамний люк. Другий - урізаний на передній частині салону.

Офіційна презентація Volvo EM90 відбудеться 12 листопада. Виходячи з інформації про загальну платформу з китайським Zeekr 009, габаритами вен будуть порівняні. У китайця це 5209 х 2024 х 1848-1858 мм при колісній базі 3205 мм.

На ринку Zeekr 009 доступний у двох повнопривідних модифікаціях однакової потужності (544 к.с. та 686 Нм), що відрізняються ємністю тягової батареї. У базовій версії це 116 кВт.год, у топовій - 140 кВт.год. Запас ходу - 702 та 822 км відповідно.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Авто Центр
Фото: sina.com.cn

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація