Опубліковано перелік областей де побудують перші платні дороги в Україні

Опубліковано перелік областей де побудують перші платні дороги в Україні

24 червня 2023
7

Перші платні дороги в Україні можуть з'явитись у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях, для них зараз готується техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) за кошти бюджету.

Про це повідомив голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструкутри Мустафа Найєм на круглому столі «Транспорт, логістика та інфраструктура», що відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

«Наразі робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО зараз готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість проєкту складе близько $6,5 млрд», - сказав він.

За його словами, це один із найперспективніших проєктів в Україні.

«Ми почали працювати над ним ще до повномасштабного вторгнення. Цього поки що немає, але ми фактично зареєстрували законопроєкт, який дозволяє нам це зробити», - повідомив очільник Держагентства.

За його словами, реалізацію проєкту буде розпочато одразу ж після появи партнерів, і вже зараз в участі зацікавлені компанії з Євросоюзу.

На цьому ж круглому столі віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсіа Мора (Alfonso Garcia Mora) повідомив, що Міністерство відновлення, Агентство відновлення та IFC на полях конференції в Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння для розвитку системи платних доріг, що, на його думку, стане критично важливим аспектом.

Джерело: Цензор.НЕТ

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
DennisUa  

Ну звичайно, як же без великого крадівництва. Все ніяк не набудуються доріг. Давайте одразу будуйте прямо зараз дорогу на Бахмут, все одно гроші розкрадете.

+5-4ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

DennisUa, а в нас що вже усі дороги до ладу довели? Чого би і не будувати?

+4-6ВІДПОВІСТИ  
DennisUa  

Andriy86, ну може через те, що зараз важливіше відбудувати людям житло, а не платні дороги лупасити, а потім здавати їх в концесію як це збираються робити.

+1-2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Р Днепр  

Это очередной юмор???!? Дороги строят за наши деньги, обслуживают их тоже из бюджета. Якесь свавілля! Именно сейчас во время войны, нужно ещё делать платные дороги. Налоги вернули , тарифы повышают. Моим сослуживцам банки блокируют карты... Какой-то сюр. Уважения к военным ( офицерскому составу почти 0) . По мимо внешнего врага у нас есть ещё и внутренний - тотальная коррупция и отсутствие патриотизма.

+2-3ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Р Днепр, платні дороги будують за кошти інвесторів.

+4-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація