Опубліковано перше шпигунське фото Dacia Duster нового покоління

Опубліковано перше шпигунське фото Dacia Duster нового покоління

14 березня 2023
0

Під час дорожніх випробувань днями вдалося сфотографувати Dacia Duster нового покоління. Незважаючи на те, що показаний кросовер ззаду, вже стає зрозумілим, які зміни він отримає. Раніше автомобіль тестувався у Лапландії, але отримати його зображення там не вдалося. З іншого боку, це вказує на те, що в процесі поновлення настала фінальна стадія, де триває перевірка безпосередньо технічних вузлів. На цей раз кросовер був помічений у Швеції. Прем'єра моделі очікується на початку наступного року, але точні терміни поки що не розкриваються.

Звичайно, кузов автомобіля прихований під маскувальною плівкою, але дещо розглянути в його зовнішності можна. Щоправда, сфотографувати його вдалося лише ззаду, хоча частково на знімку видно і профіль авто. На фото представлені румунські номери, а це вказує на те, що розробка проекту ведеться на заводі в Міовень. Варто зазначити, що зміни будуть не лише у зовнішньому вигляді, а й усередині кросовера, а також у технічній «начинці».

Що стосується екстер'єру, то тут простежується явна схожість із показаним раніше концептом Dacia Bigster. Зокрема, в тому ж стилі виконано оптику, яка отримала незграбний формат виконання. Багато в чому цей ефект отримано за рахунок багатокутної форми ліхтарів. Зате двері багажника виглядають простіше. Візуально кросовер виглядає більшим і ширшим, але його габарити поки не розкриваються. Попереду очікуються аналогічні зміни, виконані у стилі Bigster. Фари отримають технологію Full LED. У салоні Dacia Duster з'являться покращена версія панелі приладів, новий інформаційно-розважальний комплекс і ряд інших опцій, яких немає в актуальній варіації.

Як було сказано вище, нововведення будуть і в механіці. Так, кросовер «переїхав» на платформу CMF-B від компанії Renault. Це вказує на більш ефективну силову частину та електрифікацію. Зокрема, зроблено акцент на тому, що автомобіль у новій версії більше не пропонуватиметься із дизельним агрегатом. Зате буде доступна біпаливна варіація LPG на базі 1,3-літрового двигуна TCe. Dacia Duster буде оснащуватися 1,2-літровими двигунами з віддачею в 120 і 140 к.с., також гібридними установками (HEV).

Джерело: UAMotors
Фото: Largus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація