Опубліковано перші деталі про електричний родстер MG Cyberster

Опубліковано перші деталі про електричний родстер MG Cyberster

13 квітня 2023
0

Концепт двомісного електричного родстера MG Cyberster британська марка показала на автосалоні Шанхайському 2021 року. Прем'єру «доступного спортивного автомобіля» планують приурочити до 100-річного ювілею бренду, який MG відсвяткує у 2024 році.

Як згодом підтвердили в компанії, спорткар буде доступний з правим та лівим кермом. Китайська корпорація SAIC Motor, якій наразі належить бренд MG, вже подала заявку на реєстрацію товарного знаку «MGC EV» у Відомство інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO), в Institut fur Geistiges Eigentum (IGE) у Швейцарії та Міністерство промисловості та інформаційтих технологій Китаю. Завдяки останньому й стали відомі деякі технічні подробиці про спорткара.

Як йдеться у документації, MG Cyberster укомплектований двома електродвигунами. Передній номінальною потужністю 101 к.с. та піковою - 201 к.с. Задній мотор у звичайному режимі генерує 215 к.с., на максимумі - 335 к.с. Максимальна швидкість - 200 км/год. Інформації про тягову батарею немає. Обіцяний запас ходу - 800 км. Час прискорення від 0 до 100 км/год - менше 3,0 секунд.

Що стосується габаритів, то при колісній базі 2690 мм родстер досягає 4535 мм у довжину, 1913 мм у ширину та 1329 мм у висоту. Для порівняння габарити Mazda MX-5 Miata 2023 року - 3914 x 1735 x 1240 мм при колісній базі - 2309 мм.

Споряджена маса MG Cyberster - 1985 кг. Тоді як Miata 2023 важить 1062 кг із механічною коробкою та 1090 кг із автоматичною.

Як видно на знімках, серійна версія родстера суттєво відрізняється від концепту. Зокрема, у серію не пішли ні фари Magic Eye, які відкриваються при включенні, ні чорна решітка радіатора з багато обіцяючою назвою «Мисливець за вітром».

Серійний MG Cyberster - звичайний спортивний автомобіль з гладким кузовом, звичною оптикою, дзеркалами та стандартним зарядним лючком. На кормі – стрілоподібні ліхтарі та масивний дифузор.

За деякими даними, двері-ножиці концепту збережуться й у серійній версії. Покупцям планують запропонувати кілька дизайнів колісних дисків та червоний або чорний тканинний верх.

Дебютний показ MG Cyberster очікується наступного тижня у рамках Шанхайського автосалону. Постачання родстера до Великої Британії розпочнуться в першому півріччі 2024 року. Саме там, на рідному ринку бренду, серійний спорткар відсвяткує свою світову прем'єру.

Джерело: Autogeek
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація