Опубліковано перші зображення нового Mitsubishi Pajero Sport

Опубліковано перші зображення нового Mitsubishi Pajero Sport

13 серпня 2023
0

Нещодавно відбулася офіційна перезентація нового пікапа Mitsubishi L200/Triton, а це означає, що не за горами і зміна покоління побудованого на його базі позашляховика Pajero Sport. Автожурналісти вирішили уявити, як він виглядатиме.

Середньорозмірний позашляховик Pajero Sport з'явився у гамі японського автовиробника у 1996 році. Перше покоління було зроблено на платформі моделі Pajero та протрималося на конвеєрі аж до 2010 року. Починаючи з другої генерації автомобіль поділяє платформу з пікапом L200. Швидше за все, не стане винятком і нове покоління Pajero Sport, яке прийде на зміну третій генерації, що виробляється з 2015 року і отримала рестайлінг влітку 2019 року.

Поки що немає шпигунських фотографій майбутньої новинки, але можемо припустити, що вона буде виконана в стилі нового пікапа. Цілком можливо, у них буде загальна передня частина та інші кузовні елементи аж до центральної стійки. Колісна база в порівнянні з пікапом напевно істотно зменшиться. При цьому відстань між осями все одно залишиться досить великою, що дозволяє розмістити три ряди сидінь, як у нинішньої моделі (для орієнтира її колісна база становить 2800 мм).

Про дизайн задньої частини поки що можна тільки гадати, проте напевно вона стане значно суворішою в порівнянні з нинішнім Pajero Sport. Дизайнери зобразили можливий варіант «задку», натхненний позашляховиком першого покоління: блоки ліхтарів розташовані високо, а між ними широка декоративна вставка чорного кольору.

Достовірної інформації про особливості майбутнього позашляховика поки що немає, можемо припустити, що тут буде багато спільного з L200/Triton. Представлений минулого місяця пікап отримав повністю нову сталеву раму зі збільшеною на 65% площею поперечного перерізу. Жорсткість рами на згин зросла на 40%, на кручення - на 60%.

Двигун у нього поки що тільки один, це 4-ціліндовий турбодизель 4N16 об'ємом 2,3 літра, який пропонує три варіанти віддачі - 150 к.с. (330 Нм), 184 к.с. (430 Нм) та 204 к.с. (470 Нм). Мотор може агрегатуватися з 6-ступінчастою «механікою» або 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід також можна вибрати, він може бути заднім чи повним.

Останній, у свою чергу, існує у двох варіантах: класичний парт-тайм з понижайкою Easy Select 4WD і постійний повний привід Super Select 4WD-II з несиметричним міжосьовим диференціалом (за замовчуванням 40% потужності подається на передню вісь, 60 задню) і понижайкою.

За попередньою інформацією, прем'єра нового Pajero Sport відповідно до виробничих планів Mitsubishi може відбутися через рік після прем'єри пікапа, тобто до наступного літа.

Джерело: Колеса

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація