Опубліковано тизери нового кросовера Smart

Опубліковано тизери нового кросовера Smart

28 березня 2023
0

Smart #3 раніше вже «засвітився» на патентних зображеннях, але цього разу опубліковано перші офіційні зображення нового повністю електричного купе-кросовера, дебют якого запланований на 18 квітня в рамках автошоу «Auto Shanghai».

Компанія Smart вже взяла на себе зобов'язання виробляти тільки електричні автомобілі, причому #1 стане першою моделлю в лінійці електромобілів з новим дизайном, яка буде продаватися разом з існуючими EQ fortwo і EQ fortwo в кузові кабріолет. Модель #1 дістанеться до покупців у Великій Британії влітку, а #3 з'явиться у продажу в 2024 році.

#3 перебуватиме в умовному класі кросоверів C-сегмента і отримає кузов крос-купе, щоб конкурувати зі Skoda Enyaq Coupe, Volkswagen ID.5 і майбутнім BMW iX2. Smart, який тепер перебуває у спільному володінні Geely і Daimler, навіть матиме конкуренцію з кросовером материнської компанії Mercedes, а саме з EQA.

Хоча #3 перебуває в класі, вищому за #1 з погляду на розміри, очікуться, що в технічній частині вони будуть схожі. Найімовірніше, там буде центральний 12,8-дюймовий сенсорний екран, який доповнить 9,2-дюймова цифрова приладова панель з роздільною здатністю Full HD і 10-дюймовий проекційний дисплей. Пакет «Удосконалена система допомоги водієві» міститиме можливості автономного водіння 2-го рівня, пропонуючи адаптивний круїз-контроль із технологією зупинки та початку руху, допомогу в утриманні смуги руху, контроль сліпих зон, допомогу на шосе та в заторах, автоматичне паркування та адаптивне дальнє світло.

На додачу, ескізи підтверджують, що на патентних зображеннях нам показали саме серійний #3. М'яка еволюція нової мови дизайну, розробленої Горденом Вагенером для #1, була прийнята і для цієї більшої моделі. Гладка поверхня і повнорозмірні фари та задні ліхтарі, безумовно, мають «відтінки» Mercedes серії EQ - і це не дивно, враховуючи, що Вагенер відповідав за деякі повністю електричні моделі Mercedes.

Однак, можливо, найцікавішим аспектом нового автомобіля є розміри, зазначені в омологаційних документах; Smart #3 має довжину 4,4 метра, ширину 1,8 метра і висоту 1,6 метра. Існує також версія завдовжки 4,5 метра, хоча це може бути і варіант із довгою колісною базою для китайського ринку, оскільки в документах згадується «спеціальний тяговий пристрій» для цього #3.

Було також опубліковано і деякі попередні технічні та експлуатаційні характеристики. Покупцям буде запропоновано дві версії двигуна: одна потужністю 154 к.с., а інша потужністю 268 к.с. - останній майже напевно той самий двигун, що і на #1. Але ємність батареї для довшої 3-ки не вказана. Ми очікуємо, що кросовер буде використовувати платформу SEA, розроблену Geely, як і його менший «брат», а також майбутній компактний позашляховик, про який Volvo натякнула на презентації свого нового флагманського електричного позашляховика EX90.

Також очікується більш потужна модель зі значком Brabus. Smart #1 Brabus поставляється з установкою з двома двигунами потужністю 422 к.с.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація