Опубліковано зображення секретного позашляховика Volvo 70-х

Опубліковано зображення секретного позашляховика Volvo 70-х

17 січня 2024
0

У Volvo працювали над позашляховими моделями задовго до появи у 2003 році першого кросовера XC90. Шведський виробник проектував авто підвищеної прохідності ще в 70-х. Тепер на сайті Motor1 вирішили розсекретити зображення моделі.

Компактний позашляховик Volvo створювали для країн, що розвиваються. Недорога тридверна модель мала стати якіснішим скандинавським аналогом «Ниви», проте з невідомих причин так і не стала серійною.

Дизайн Volvo розробив Гуннар Фальк. Він виконаний у традиційному кутастому стилі шведської марки тих років. У авто довгий капот, короткі звіси кузова й оригінальне розділене бічне скло. Збережена й фірмова перекреслена решітка радіатора.

Також звертають на себе увагу дуже великий кліренс, позашляхові шини та захисний пластиковий обвіс у нижній частині кузова. До дверей багажника кріпиться запасне колесо.

Характеристики Volvo не розкрили. Вочевидь повнопривідний позашляховик планували комплектувати бензиновими двигунами, адже дизельні Volvo стали популярними лише у 80-х.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація