Оригінальний Hyundai Ioniq знімуть з виробництва вже у липні

Оригінальний Hyundai Ioniq знімуть з виробництва вже у липні

07 червня 2022
0

У 2016 році Hyundai представила сімейство електрифікованих ліфтбеків Ioniq, до якого входили звичайний гібрид, гібрид з функцією підзарядки та електромобіль. У 2019 році все сімейство оновилося, а через рік з'ясувалося, що Hyundai виділяє Ioniq в окремий бренд, під яким будуть випускатися виключно електрокари. А ті самі оригінальні Ioniq відправляють у відставку - їх знімуть із виробництва наступного місяця.

Прямим конкурентом оригінального гібрида Hyundai Ioniq був Toyota Pruis, і на європейському ринку Ioniq був більш затребуваний, ніж його японський суперник, причому у кілька разів: за останні п'ять років європейці купили 135 тисяч екземплярів Ioniq та близько 41 тисячі Pruis. Натомість у США Prius користувався більшою популярністю.

Гібридний Ioniq комплектувався 1,6-літровим ДВС, який працював за циклом Аткінсона, та 44-сильним електромотором. Останній живила батарея ємністю 1,56 кіловат-години. Гібриду, що заряджається, були покладені 61-сильний електродвигун і акумулятор на 8,9 кіловат-години, а повністю електричному Ioniq - 136-сильний електромотор і батарея ємністю 38,3 кіловат-години. Запас ходу електрокара складав 294 кілометри.

Тепер життєвий цикл оригінального Ioniq добігає кінця. Прийом замовлень на ліфтбеки вже зупинено, а останній екземпляр зійде з конвеєра заводу в Ульсані у липні. Прямого наступника модель не матиме, зате назва Ioniq перейде новому суббренду електромобілів.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація