ОСЦПВ: як обрати найкращий страховий поліс для вашого автомобіля

ОСЦПВ: як обрати найкращий страховий поліс для вашого автомобіля

09 серпня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Досвідченим водіям відомо, що надійний страховий поліс максимально захищає їх та інших учасників дорожнього руху. У разі аварії і винуватець ДТП, і постраждалі можуть бути впевнені, що збитки будуть відшкодовані. Це зменшує фінансовий та психологічний тиск на людей. Проте це гарантовано за умови оформлення поліса в надійній компанії.

Чому важливо оцінити надійність страхової компанії перед оформленням договору

Зараз, в умовах повномасштабного вторгнення і воєнних дій на території нашої країни, ринок страхування, як і інші галузі, переживає складні часи, тому до вибору страхової компанії потрібно підходити дуже обережно.

Одним із провідних критеріїв надійності є фінансова стійкість організації. Приміром, розв'язуючи питання, де можна зберігати свої заощадження, люди виявляють розсудливість, перевіряють інформацію про надійність установи. Вони звертають увагу на два основні аспекти: скільки часу банк існує на ринку та його репутацію.

Однак, коли йдеться про автострахування, часто спрацьовує принцип ощадливості. Деякі автомобілісти прагнуть знайти найдешевший варіант автострахування та не завжди перевіряють інформацію про страхову компанію. Проте зараз, в умовах кризи та війни, почастішали випадки, коли деякі не зовсім відповідальні компанії знижують вартість страховок, при цьому вводять обмеження та погіршують якість послуг. А для того, щоб поліс спрацював на всі 100 відсотків, треба укласти договір з надійним страховиком. Приміром, автоцивілка в страховій компанії «УНІКА» є гарантією отримання відшкодувань у повному обсязі і в найкоротші терміни.

Сучасні критерії вибору страхової компанії

Щоб уникнути проблем з автострахуванням, потрібно ретельно підходити до вибору страховика. Ключовими  факторами, на які варто звернути увагу, мають стати такі: 

  • платоспроможність компанії та її фінансова стійкість. Це головний критерій її надійності, оскільки саме він визначає, чи зможе компанія виконати свої зобов'язання перед клієнтами. Згадка про те, що ви зекономили під час покупки страховки, не допоможе вам отримати виплати від компанії, яка стала банкрутом або втратила ліцензію. Поганий фінансовий стан рано чи пізно виявиться у погіршенні якості обслуговування клієнтів, затримках чи невиплаті страхових відшкодувань.
  • термін роботи. Компанії з великим досвідом функціонування на ринку, як правило, надають якісніші послуги. З часом відповідальний бізнес аналізує, що подобається клієнтам, а що - ні. Це дає їм можливість розвиватися;
  • рівень цін. Порівняйте умови договорів у різних компаніях. Простий аналіз вам покаже, що в більшості організацій ціни на автоцивілку не дуже відрізняються. Це обумовлено тим, що вони регулюються на рівні законодавства. Проте занадто низькі тарифи можуть бути тривожним сигналом.

Обов'язково зверніть увагу на доступність інформації про компанію для клієнтів та партнерів. Цьому має бути присвячений окремий розділ на офіційному сайті. Також можна ознайомитись із рейтингами страхових компаній на сайті Forinsurer, де публікується щоквартальна статистика страхового ринку України. Для отримання вичерпної інформації про діяльність страховика ви можете звернутися до профільного порталу Моторного (транспортного) страхового бюро України. На цьому сайті надійні компанії відзначені зеленим кольором, наприклад, як СК «УНІКА», що свідчить про високий рівень обслуговування.

Чому варто звернути увагу на міжнародні страхові компанії

Головною ідеєю страхування є захист майнових інтересів громадян. На жаль, компанії з українським капіталом не завжди можуть гарантувати, що вони зможуть працювати за будь-яких кризових умов, які можуть скластися в нашій країні. Тому варто звернути увагу на міжнародні страхові компанії, які пропонують користувачам страхові послуги європейського рівня. Приміром, клієнти страхової компанії «УНІКА», яка входить до однієї з провідних страхових груп Австрії та всієї Центральної та Східної Європи UNIQA Insurance Group, мають можливість:

  • отримати прозору інформацію про діяльність компанії;
  • ознайомитися з детальним описом пропонованих послуг;
  • розрахувати, скільки коштуватиме страховка автомобіля і, змінивши параметри договору онлайн, відкоригувати ціну поліса;
  • оформити та оплатити страховий поліс через інтернет.

Усі послуги надаються з дотриманням українського законодавства, а також з повагою до користувачів, які звернулися за послугами.

Оформити автоцивілку в СК «УНІКА» дуже просто. Для цього на відповідній сторінці офіційного сайту потрібно вибрати одну зі страхових програм, запропонованих компанією, уточнити умови (розмір франшизи і суму максимальних виплат). На наступному кроці необхідно вказати персональні дані, які будуть внесені в договір, і оплатити. Це вся процедура.

Джерело: «УНІКА»

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація