Отримання зеленої карти онлайн для виїзду за кордон стало простішим? Дізнайтесь ціни та особливості

Отримання зеленої карти онлайн для виїзду за кордон стало простішим? Дізнайтесь ціни та особливості

16 травня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Зелена карта - це міжнародний страховий поліс, який є обов'язковим для водіїв, які виїжджають за кордон на транспортних засобах, зареєстрованих в Україні. Отримати зелену карту стало простіше завдяки можливості оформити її онлайн.

Які країни покриваються полісом Зелена карта?

Зелена карта дійсна в 48 країнах Європи та деяких країнах Азії та Африки: Ізраїлі та Марокко відповідно. На території Молдови та Азербайджану страхування можна придбати за зниженими тарифами.

Скільки коштує Зелена карта для виїзду за кордон?

Вартість зеленої карти залежить від декількох факторів, таких як:

  1. Тип транспортного засобу. Легкові автомобілі, вантажівки, мотоцикли та інші транспортні засоби мають різні тарифи.
  2. Термін дії полісу. Зелену карту можна оформити на короткий термін (від 15 днів) до 1 року.
  3. Країна виїзду. Вартість може варіюватися залежно від країни, до якої ви їдете.

Зараз купівля зеленої карти на авто вже стала повсякденним обов'язком для багатьох виїжджаючих на власному авто з України. Частіше за все зелена карта в Німеччину оформлюється нашими земляками, але в перелік країн також входять і такі: Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Молдова. Люди попри все намагаються виїжджати на власних автівках, а така тенденція тільки створює попит на купівлю зеленки. Її вартість стартує від 1120 грн на місяць, а ліміт покриття сягає 7 з половиною мільйонів євро.

Чи можна оформити Зелену карту в електронному вигляді?

Так, зелену карту можна оформити онлайн на сайтах страхових компаній, які мають ліцензію на продаж цього виду страховки. Для цього необхідно буде заповнити невелику форму з інформацією про бажане страхування. Після оформлення ви отримаєте електронний поліс, який можна роздрукувати або зберегти на телефоні.

Які документи необхідні для оформлення Зеленої карти?

Для оформлення зеленої карти вам знадобляться:

  • паспорт громадянина України;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • водійське посвідчення.

В деяких випадках можуть бути потрібні додаткові документи, наприклад, доручення на керування транспортним засобом.

Коли починає діяти Зелена карта? Чи можна оформити страховку, якщо транспортний засіб уже перебуває за кордоном?

Зелена карта починає діяти з дати, яку ви вкажете при оформленні поліса. Оформити страховку можна навіть якщо ваш транспортний засіб уже перебуває за кордоном, проте це може бути трохи складнішим. Тож, краще подбати про наявність страхування ще вдома. Наприклад, зелену карту в Німеччину можна оформити на сайті. Сайт Minfin відкрив можливість українцям купувати онлайн обов'язковий міжнародний страховий поліс тільки в перевірених компаніях, яким дійсно довіряють мільйони. Так кожен зможе швидко оформити онлайн страховий поліс зелену карту, не втрачаючи час на кордоні на його оформлення.

Чи можуть перевірити Зелену картку за кордоном?

Зелену картку можуть перевірити при перетині кордону, а також під час зупинки поліцією в країні, куди ви подорожуєте. Тому важливо мати при собі роздрукований або електронний екземпляр вашого поліса, адже штрафи за відсутність страховки можуть бути вищими, ніж ціна самої зеленої карти.

Отже, оформлення зеленої карти онлайн - це швидкий, зручний та доступний спосіб отримати необхідну страховку для подорожей за кордон.

Джерело: Мінфін

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація