«Паперовий» Nissan Leaf підніметься на Пайкс-Пік

«Паперовий» Nissan Leaf підніметься на Пайкс-Пік

20 червня 2022
0

Японська команда Samurai Speed візьме участь у підйомі на Пайкс-Пік в Колорадо, США. Цього року «Перегони в хмарах» відбудуться з 20 до 26 липня. Напередодні заїзду японці показали автомобіль, на якому спробують поліпшити рекорд Volkswagen ID.R. 2018 року. За кермом німецького прототипу перебував французький гонщик Ромен Дюма. Він зумів піднятися на вершину за 7 хвилин 57.148 секунди.

Як і німецький прототип, автомобіль Samurai Speed зареєстрований у топовому безлімітному класі. Зовні він схожий на Nissan Leaf. Але на цьому схожість серійного електромобіля і його гоночної «копії» закінчується.

Конструкція «дводверки» являє собою трубчастий каркас, на який навішані композитні панелі на основі целюлозних волокон. Настільки незвичайне рішення пояснюється тим, що титульним спонсором команди є Daio Paper Corporation. Ця компанія - один із найбільших виробників паперової продукції в Японії.

Технічної інформації про спорткар немає. З огляду на те, що він заявлений у топовому класі, силова установка у нього явно не від стандартного ліфа. У топовій версії віддача агрегата електромобіля Nissan Leaf становить лише 218 к.с. Для перемоги на Пайкс-Пік цього явно мало.

Протяжність дистанції, яку долають учасники перегонів, становить 19,99 км. Старт розташовується на висоті 2 862 метри над рівнем моря, біля сьомої милі шосе Пайкс-Пік, фініш - на висоті 4 301 метр. Звивиста гірська траса із середнім ухилом 7% має 156 поворотів. Перепад висот між стартом і фінішем становить 1 439 метрів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація