Підрозділ PowerCo компанії Volkswagen зіштовхнувся з проблемами із сировиною

Підрозділ PowerCo компанії Volkswagen зіштовхнувся з проблемами із сировиною

15 липня 2022
0

Нещодавно сформований бізнес Volkswagen AG з випуску тягових акумуляторів працює над подоланням проблем у ланцюжках поставок - значні зусилля потрібні через намір філії масштабувати бізнес та вийти на публічні торги вже наступного року.

Створена компанія PowerCo докладає зусиль щодо забезпечення постачання сировини на тлі зростаючих цін та проблем з логістикою. Зокрема, Volkswagen планує партнерство з Umicore SA для закупівлі матеріалів для акумуляторних катодів, вивчає можливість роботи з Robert Bosch GmbH для закупівлі обладнання, а також має намір придбати гідроксид літію придатного для акумуляторів якості у гірничодобувної Vulcan Energy Resources. За словами представника Volkswagen, ланцюжок постачання для акумуляторного бізнесу компанії сьогодні фактично не існує, важливо тісно співпрацювати з постачальниками для масштабування індустрії.

За даними Bloomberg, автовиробники від Volkswagen до General Motors вивчають можливість впровадження різних бізнес-моделей у гонці за електрифікацію своїх продуктів, намагаючись на рівних конкурувати з лідером електромобільної галузі – Tesla. Європа намагається організувати і власне виробництво акумуляторів, щоб усунути з домінуючих позицій азійських постачальників.

PowerCo минулого тижня розпочала будівництво свого першого акумуляторного заводу в Європі. Очікується, що до 2030 року компанія інвестує понад $20 млрд ще в п’ять підприємств, перше з яких почне пілотне виробництво в Німеччині вже в 2024 році. Шостий завод будується у співпраці з Northvolt AB у Швеції.

Volkswagen розраховує вивести підрозділ на прилюдні торги - до цього вона вже інвестувала в підприємство власні кошти та запросила до участі у проєкті стратегічних партнерів. Згідно з представленими компанією даними, вихід на IPO відбудеться наступного або 2024 року.

За проєктом автоконцерну PowerCo координуватиме пов’язані з акумуляторами бізнес-процеси приблизно так само, як підрозділ Cariad здійснює контроль за ініціативами у сфері розробки програмного забезпечення. Зокрема, нова компанія курируватиме закупівлю, обробку сировини, розробку продуктів та управління заводами, координуючи всі процеси з випуску тягових АКБ - від створення проєктів до готових продуктів.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація