PepsiСo показала електричні вантажівки Tesla Semi у роботі

PepsiСo показала електричні вантажівки Tesla Semi у роботі

07 серпня 2023
0

Американська транснаціональна корпорація PepsiCo почала експлуатувати електричні вантажівки Tesla Semi. На даний момент компанія використовує 21 такий тягач. Більшість із них в автопарку заводу в Сакраменто, який повністю електрифікований та працює на сонячній енергії.

У новому відео, підготовленому Північноамериканською радою з ефективності вантажних перевезень (NACFE), PepsiСo докладно пояснила використання вантажівок Tesla Semi. Більшість з них доставляє товари на відстані не більше 160 км із кількома зупинками. Працюють тягачі по 12 годин на добу.

Три вантажівки курсують маршрутами завдовжки від 400 до 725 км. Для заряджання батарей використовують термінали потужністю 750 кВт, встановлені Tesla на об'єктах PepsiCo. Поповнення блоку до 80% ємності займає лише 45 хвилин.

Зі слів представників PepsiCo, монтаж зарядок такої потужності на наявних площах виявився проблематичним. Надалі це враховуватимуть при проєктуванні складів. Що стосується стандартних функцій тягача, то найбільш корисною називають рекуперативне гальмування. Як зазначив менеджер компанії, за рахунок рекуперації їм удалося досягти ефективності в середньому 1,7 кВт.год на милю (1,6 км). Витрати на «паливо» для Tesla Semi на 23% нижчі в порівнянні з найефективнішими дизельними вантажівками.

До 2040 PepsiCo планує стати повністю вуглецовонейтральним виробництвом, зокрема і за рахунок електричного автопарку. Відомо, що у 2017 році компанія замовила у Tesla сто тягачів Semi. Але є в її автопарку й електричні вантажівки інших автовиробників.

Джерело: Авто Центр
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація