Перш ніж купити електросамокат: екіпірування, яке може знадобитися водієві

Перш ніж купити електросамокат: екіпірування, яке може знадобитися водієві

27 травня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Електротранспорт стає все популярнішим. Його купують навіть для дітей, адже безпека та ергономіка - на висоті. Серед найпопулярніших категорій засобів пересування з електродвигуном - самокати. Головна причина високого попиту на них у простому та зрозумілому керуванні та знайомій конструкції. На відміну від моноцикла чи гіроборда, електросамокат має традиційний для двоколісного транспорту вигляд. Навчитися їздити на ньому можна ледь не з першої спроби.

Щоб експлуатація девайса була безпечною та комфортною, потрібно підготуватися до неї заздалегідь. Найперше - придбати корисні аксесуари, які допоможуть водити вправніше та впевненіше.

Захисний комплект

Хоч, на перший погляд, електросамокат для дорослих здається безпечним, впасти з нього цілком реально. Ризик травмування завеликий при навчанні. Можна не впоратися з керуванням, заїхати на бордюр чи в ямку та набити кілька синців. Щоб цього не сталося, доцільно використовувати комплект захисту:

  • міцний шолом,
  • наколінники зі зручними фіксаторами,
  • рукавички без пальців.

Це може бути спеціальне екіпірування від самих виробників електросамокатів або ж універсальний набір для скейтбордистів чи ролерів-початківців.

Тримач для смартфона

Через смартфон зручно керувати електросамокатом. Наприклад, спеціальний додаток дозволяє контролювати рівень заряду, встановлювати різноманітні обмеження, стежити за стрибками швидкості в деталях. Крім того, його можна використовувати як навігатор  для побудови найкоротших маршрутів до пунктів призначення.

Різкий дзвінок може збити з пантелику, якщо смартфон лежить у кишені. Краще тримати його перед собою, щоб не доводилося відвертатися від дороги через сповіщення. Спеціальний тримач фіксує гаджет на кермі таким чином, щоб він не падав навіть за високої швидкості руху.

Дзеркало заднього виду

Одна з головних вимог до власників електросамокатів - дотримання правил дорожнього руху. Серед них - обов'язковий контроль ситуації на дорозі. Необхідно стежити за ділянкою дороги позаду, щоб випадково не спричинити аварійну ситуацію.

Відсутність дзеркала заднього виду в базовій комплектації самоката - не проблема. Його можна придбати окремо. Головне - підібрати слушне за розміром та формою, щоб воно не заважало керуванню.

Сумка для транспортування та зберігання

З електросамокатом легко потрапити в будь-який громадський транспорт: метро, маршрутку. Для зручного транспортування знадобиться містка сумка. У неї можна компактно скласти двоколісного «друга», щоб захистити від механічних пошкоджень, вологи, пилюки. Альтернативний спосіб використання сумки - зберігання самоката у період тривалого простою, наприклад, взимку.

Сумка на руль

Для електросамокатів без багажника призначені фронтальні сумки-органайзери на кермо. Вони добре тримають форму, захищені протекторами на випадок падіння, не бояться вологи. В них можна возити:

  1. пляшки з водою або іншими прохолодними напоями;
  2. смартфон, навушники та зарядку;
  3. мультитул, ключі та замок для безпечного паркування в людних місцях;
  4. гаманець та інші невеликі предмети.

Обирати аксесуари варто за технічними характеристиками та виглядом. Важливо розуміти, що якісне оснащення навіть зовні міцне та надійне - без видимих дефектів, тонких та ламких деталей.

Джерело: moyo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація