Перший у світі автомобіль преміум-класу святкує ювілей

Перший у світі автомобіль преміум-класу святкує ювілей

10 серпня 2022
0

Mercedes-Benz відзначає 130-річний ювілей знакового Daimler Motor Car. Він вважається першим у світі представницьким автомобілем. Подробиці моделі розкрили на офіційному сайті Mercedes.

Перші автомобілі були дуже недешевими, проте їх не можна назвати розкішними. Тоді про дорогі матеріали обробки чи комфорт водія та пасажирів особливо не думали.

Готліб Даймлер та його головний інженер Вільгельм Майбах вирішили залучити багатих клієнтів. Двомісний кузов Daimler Motor Car виготовили із цінних сортів дерева у каретній майстерні Отто Негелі, яка обслуговувала німецьку еліту. Сидіння обшили шкірою, а великі дерев'яні колеса робили їзду більш комфортною.

Двоциліндровий 1,0-літровий двигун потужністю 2 к.с. дозволяв розвивати 18 км/год. Для свого часу це були прийнятні показники. Авто отримало 3-ступінчасту механічну КПП та інноваційну головну передачу з шестернями, а не ланцюгом.

Першим покупцем Daimler Motor Car у серпні 1892 року став султан Марокко Хасан І. Для захисту від спекотного африканського сонця машину оснастили дахом-балдахіном. Як і належить розкішному авто преміум-класу, його тираж був невеликим - до 1895 року вручну зібрали лише 12 Daimler Motor Car.

До ювілею один із екземплярів моделі виставили у музеї Mercedes-Benz. Поруч із ним демонструють розкішні Mercedes 770 - одні із найдорожчих авто в історії німецької марки.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація