Перший мінівен Volvo показали на патентних фото

Перший мінівен Volvo показали на патентних фото

16 жовтня 2023
0

В інтернеті опубліковано фото Volvo EM90. Перший мінівен в історії шведської марки офіційно презентують 12 листопада і випускатимуть у Китаї. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Мінівен Volvo EM90 - розкішна сімейна модель, яку називають «скандинавською вітальнею на колесах». У авто гранований дизайн із високим коротким капотом і вигнутою віконною лінією. Задні двері виконані зсувними. Стандартними є 19-дюймові диски.

Новий Volvo EM90 побудований на електричній платформі SEA, а його найближчим родичем буде шведсько-китайський Zeekr 009. Дві моделі можна порівняти за розмірами.

Габарити Volvo EM90 2024:

  • довжина - 5206 мм;
  • ширина - 2024 мм;
  • висота - 1859 мм;
  • колісна база - 3205 мм;
  • маса - 2763 кг.

Салон Volvo EM90 не показали, але напевно мінівен отримає віртуальний щиток приладів, проекцію на лобове скло і великий тачскрін. Стандартна версія буде шестимісною, але також очікується розкішний чотиримісний варіант.

Очікується, що комплектація Volvo EM90 включатиме камери кругового огляду, систему напівавтономного водіння, монітор для задніх пасажирів, а також електропривод, підігрів і вентиляцію крісел першого і другого ряду.

Поки що розсекречено характеристики базового EM90. Електромобіль Volvo отримає 272-сильний мотор, а його максимальну швидкість обмежать на 180 км/год. Також заплановано топовий 544-сильний варіант із розгоном до 100 км/год за 4,5 с.

На вибір запропонують акумуляторні батареї на 116 і 140 кВт.год. Запас ходу Volvo EM90 становитиме приблизно 700 і 820 км, відповідно.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація