Під впливом профспілок Tesla підвищує заробітну плату робітникам

Під впливом профспілок Tesla підвищує заробітну плату робітникам

13 січня 2024
0

Після торішніх масштабних страйків і перемоги американських профспілок UAW щодо підвищення зарплати на 25% у всіх американських автовиробниках Великої трійки адміністрація Tesla також погодилася платитиме своїм працівникам більше.

Це сталося на тлі поштовху об'єднати працівників автопрому у профспілки, проти яких на своїх заводах вищий менеджмент Tesla проти. Як пригадуєте, на конференції у листопаді Ілон Маск знову висловився проти профспілок.

«Я не згоден з ідеєю профспілок. Якщо Tesla буде об'єднана в профспілку, то це свідчитиме про те, що ми певним чином зазнали невдачі», - сказав тоді Маск.

UAW ясно дав зрозуміти, що для організованого відстоювання прав працюючого люду планує надати свій сайт кільком автовиробникам у США. Цей натяк адресувався головним чином Tesla та кільком іноземним автовиробникам, які виробляють автомобілі в США з робочою силою, що не об'єднана в профспілки.

Нагадаємо, UAW кілька разів намагався об'єднати у профспілку 20 000 працівників заводу Tesla у Фремонті, Каліфорнія, але це було марно.

Щоб не допустити створення у себе профспілок, Tesla повідомила про нове підвищення зарплати. Згідно з поширеною офіційною листівкою Tesla, як повідомляє Bloomberg News, усі виробничі співробітники США, спеціалісти з обробки матеріалів та інспектори якості отримають «підвищення зарплати з ринковим коригуванням» з початком нового року. Щоправда, у згаданому документі не вказано, яке саме підвищення отримають працівники.

Вочевидь, Ілон Маск зробив крок на випередження, оскільки очікується нова профспілкова кампанія для переконання працівників Tesla приєднатися до UAW і змусити адміністрацію на цій підставі підписати колективний договір.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація