Підбір оливи для двигуна: прості правила для вдалого вибору

20 вересня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Сьогодні на ринку представлено сотні виробників моторної оливи, кожен з яких у той чи інший спосіб переконує у якості та унікальності саме їх автохімії. Втім гучне ім'я та імідж бренду не завжди гарантують чарівність мастила, до того ж, не варто забувати про підробки, які, на жаль, часто-густо можна купити «з рук». Що треба враховувати передусім?

Головне правило: купувати мастило, оливу, присадки тощо треба тільки у офіційних представників. Окрім того, ніколи не буде зайвим почитати відгуки про компанію та її продукцію. Як варіант - запитати думку механіків (якщо ви їм довіряєте, звичайно). В якості експертної думки використовують і досвід автомобільних спортсменів, адже дрифтери і раллісти підходять до вибору автохімії з особливою відповідальністю.

Як приклад розглянемо бренд Bardahl. В Україні він з'явився відносно недавно, хоча бере початок з 1939 року, коли Оле Бардал (Ole Bardahl) заснував свою першу майстерню з виробництва автомобільних добавок у Сіетлі, штат Вашингтон, США. Наразі європейське відділення Bardahl представлено двома підприємствами: SADAPS Bardahl (Франція, Бельгія) та Maroil Bardahl (Італія). До речі, широку популярність продукція Бардаль завоювала саме завдяки автоспорту.

Кожен виробник автомобілів надає рекомендації щодо типу та в'язкості моторної оливи, яку слід використовувати для їхніх двигунів. Ці рекомендації називаються «допусками». Допуски визначають мінімальні вимоги до якості моторної оливи і вказують, чи вона підходить для конкретного двигуна. Перевірте інструкцію до вашого автомобіля або зверніться до виробника, щоб дізнатися, які допуски відповідають вашому двигуну.

Якщо інструкція не під рукою, можна скористатися онлайн-сервісами підбору масла, які пропонують майже всі виробники автохімії. Підібрати оливу можна кількома методами:

1. За маркою/моделлю, обравши тип двигуна саме вашої машини;

2. За VIN-кодом;

3. Звернувшись за консультацією до спеціалістів.

У підсумку ви отримаєте оптимальні варіанти, а також максимально повну інформацію про інтервал заміни тощо.

Типи моторної оливи:

  • Мінеральні масла;
  • Синтетичні масла;
  • Напівсинтетичні масла.

В'язкість оливи для авто

Існують три основних класифікатори моторних олив: SAE, ACEA, API.

  • Міжнародна класифікація SAE визначає сезонність продукту: чи він призначений для зими, літа або всесезонний.
  • Класифікація API (American Petroleum Institute) поділяє моторні олії на два види: олива для бензинових двигунів; олива для дизельних двигунів.
  • Клас моторного масла за ACEA - це розподіл відповідно до специфікацій автомобільних двигунів в Європі. Згідно з ACEA, одна олива призначена для позашляховиків, а зовсім інша - для міських автомобілів з невеликим обсягом двигуна.

У світі автомобільної хімії Bardahl володіє солідною репутацією завдяки своїм інноваціям та якості продукції. Його формули Polar Plus, Fullerene та Sumolub пропонують передові рішення для змащення та захисту двигуна, що допомагає автомобільним власникам зберегти ефективність своїх транспортних засобів.

Купити продукцію Бардаль в Україні можна на сайті офіційного представника Bardahl.in.ua.

Джерело: Bardahl

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація