Пікап Cybertruck «знищує» власні шини

Пікап Cybertruck «знищує» власні шини

05 лютого 2024
2

У відеоролику на YouTube-каналі T Sportline докладно розібрали прорахунок, допущений інженерами Tesla щодо колісного ковпака пікапа Cybertruck.

Аеродинамічна накладка покликана зменшити завихрення повітря в області колеса під час руху і тим самим знизити витрату електрики на кілометр. Однак виявилося, що накладка досить щільно прилягає до самої шини. Під час їзди покришка «грає» на нерівностях і стикається з краєм ковпака. У результаті частина боковини покришки в місці контакту просто стирається.

Спочатку з'являються подряпини, але справа може дійти і до бокового порізу, який може бути дуже небезпечним, особливо при русі автомобіля з великою швидкістю. Наприклад, на картинці показано зношування шини, яка проїхала всього 3000 км - добре видно, що бічна частина протерлася.

Що ж робити у такій ситуації? Просто зняти ковпаки - і змиритися з трохи вищою витратою електрики. Щоправда, запас ходу Cybertruck, судячи з відгуків перших власників, і так бажає кращого.

На Tesla Cybertruck встановлені шини розмірності 285/65 R20. Вартість однієї такої покришки у США - 200-400 доларів.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

No Mercy  

Не треба бути інженером, щоб зрозуміти, що воно буде тертися, якщо матиме таку форму. Не просто так шини і диски круглими роблять.

+3-19ВІДПОВІСТИ  
Alec77  

З самого початку це не автівка, а цілий гемор !

+1-2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація