Після анонсу роботаксі акції Tesla впали, а конкурентів - зросли

Після анонсу роботаксі акції Tesla впали, а конкурентів - зросли

11 жовтня 2024
0

Акції Uber та Lyft різко зросли після того, як генеральний директор Tesla Ілон Маск розкрив перші деталі свого довгоочікуваного проєкту повністю автономного таксі.

Після того як Ілон Маск озвучив плани Tesla щодо розгортання у США служби таксі з безпілотних автомобілів, акції конкурентів компанії на цьому ринку - Uber і Lyft - піднялися на 5,4% і 3,7% відповідно. Водночас акції Tesla в п'ятницю впали на 6,9%, пише Bloomberg.

Аналітики кажуть, що компанія не вразила інвесторів і не розкрила детальні плани. Не додало оптимізму й те, що цей івент, присвячений роботаксі, було відтерміновано - спочатку анонсувати сервіс планували в серпні.

Зокрема, Джон Колантуоні, аналітик інвестиційного банку та компанії з надання фінансових послуг Jefferies, який назвав таксі Tesla «беззубим» проектом, каже, що ця подія стала «найкращим результатом для Uber».

Він зазначає, що Tesla не надала конкретної інформації: немає підтверджених доказів того, що компанія досягла прогресу в напрямі автоматизованих функцій керування автомобілем, кількісної оцінки того, скільки роботаксі вона планує виготовити тощо.

Джерело: NV.UA
Фото: Tesla

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація