Plymouth GTX 1969 оснастили двигуном V10 від Dodge Viper

Plymouth GTX 1969 оснастили двигуном V10 від Dodge Viper

09 липня 2024
0

На аукціоні Bring a Trailer виставили на продаж унікальний рестомод. Рідкісний «muscle car» Plymouth GTX 1969 року відреставрували, допрацювали і оснастили компресорним V10 від суперкара Dodge Viper.

Plymouth GTX 1969 року є бажаним придбанням для фанів «маслкарів», але те, що пропонується на аукціоні Bring a Trailer, - справжній витвір мистецтва. Шанувальники Mopar зазвичай ставлять у класичні «маслкари» сучасні Hemi та Hellcat V8, але власникові цього вінтажного Plymouth GTX восьми циліндрів було недостатньо, тож у 2010 році він збільшив кількість поршнів до десяти. Донором «серця» виступив SRT-10 Viper V10 об'ємом 8,3 л, якому для більшої потужності додали ще й механічний нагнітач.

Нагадаємо, що 55 років тому серійний GTX мав у своєму розпорядженні 375-сильний 7,2-літровий V8, а як опцію покупцям пропонували 425-сильний 426 Hemi V8. Скільки «конячок» вдалося запхати під капот цього рестомоду точно не відомо. В активі Dodge Viper третього покоління було 507 к.с. і 712 Нм, а нагнітач Paxton Novi, впорскування метанолу та інші удосконалення цього GTX, безсумнівно, мають підняти потужність до рівня 700 к.с. Реалізувати потенціал потужного V10 допомагає 6-ступінчаста механічна коробка передач. Від Viper автомобіль також успадкував ковшоподібні сидіння.

До списку опцій увійшли прилади Stewart-Warner, аудіосистема Pioneer з Bluetooth і кондиціонер. Впоратися з потужним спорткаром допомагають 6-поршневі гальмівні супорти і перфоровані гальмівні диски Wilwood, а комфорт забезпечують адаптивні амортизатори. Також автомобіль отримав 18-дюймові колісні диски з радіальною гумою Michelin і глушники MagnaFlow.

Джерело: Авто Центр
Фото: Bring a Trailer

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація