Податковий комітет передумав запроваджувати пільги на біопаливо

Податковий комітет передумав запроваджувати пільги на біопаливо

21 вересня 2022
0

Комітет ВРУ з питань податкової політики змінив рішення щодо законопроєкту 7668-д про повернення оподаткування пального. Про це у своєму telegram-каналі повідомив народний депутат від «Голосу» заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк.

З його слів, до документу було винесено три зміни. Першою зокрема прибрали запропоновані раніше пільгові ставки для біопалива. Таким чином, тепер акцизи на біопаливо й біодизель теж складатимуть 100€/1000 літрів.

Друга зміна - зробили пільги для пального на потреби Міноборони. Для військових акциз становитиме 0€/1000 літрів.

«Ця пільга діятиме винятково для Міноборони на період воєнного і надзвичайного стану», - зазначив нардеп.

Третя зміна, з його слів, технічна. Через ухвалення сьогодні в цілому законопроєкту 7732 про зміни оподаткування ренти на видобуток газу відповідну правку теж прибрали.

При цьому фінальна версія ставок акцизів для інших видів пального залишається без змін: для бензину - €100/1000 літрів, для дизельного пального - €100/1000 літрів і для автогазу - €52/1000 літрів.

«Закон буде ухвалено найближчими днями, виглядає так, що без спецпроцедури. Тому він набуде чинності в кінці вересня (через день після опублікування)», - вважає нардеп.

Нагадаємо, в минулому своєму рішенні щодо цього законопроєкту комітет ВРУ погодив пільгові ставки для біопалива на рівні 26€/1000 літрів, для біодизеля - 18€/1000 л терміном на 5 років.

Проти цієї норми виступили гравці ринку пального й галузеві експерти. Такі зміни, на їхній погляд, сприяли б розвиткові нелегальної нафтопереробки і наповненню ринку неякісним пальним.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація