Похмілля за кермом виявилося небезпечнішим за водіння в нетверезому стані

Похмілля за кермом виявилося небезпечнішим за водіння в нетверезому стані

31 грудня 2023
0

Попереду святкування Нового року, а отже, варто бути готовими до того, що після прийому алкоголю на ранок може з'явитися похмілля. І його тяжкість залежить від кількості випитого спиртного. Це потрібно враховувати, якщо ви збираєтеся сісти за кермо автомобіля в такому стані. Адже чарівної формули, як позбутися похмілля швидко немає.

Як з'ясували вчені, провівши низку досліджень, сідати за кермо авто з похмільним синдромом ще небезпечніше, ніж у стані алкогольного сп'яніння. За швидкістю реакції і манерою їзди такі водії були схожі на тих, у яких рівень алкоголю в крові перевищує 0,5 проміле, дозволені в багатьох країнах Європи як максимальний допустимий рівень.

Зазначається, що водії з похмільним синдромом більше відволікалися від дороги, ігнорували розмітку, перевищували швидкість та чинили інші правопорушення.

«Вони їхали так, ніби рівень алкоголю в їхній крові перевищував дозволений, але насправді нічого забороненого в їхньому організмі до цього моменту вже не було», - розповів професор Університету Західної Англії Кріс Елфорд.

Тому перш ніж сісти за кермо автомобіля рекомендуємо кілька разів зважити свій стан і потім виїжджати на дороги. Адже з похмільним синдромом ви наражаєте на небезпеку себе, пасажирів свого авто та інших учасників руху.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація