Покупцям Honda Civic Type R доведеться чекати на хетчбеки по півроку

Покупцям Honda Civic Type R доведеться чекати на хетчбеки по півроку

05 вересня 2022
0

Компанія Honda Motor на своєму офіційному сайті оголосила, що станом на 1 вересня термін відвантаження Civic Type R у Японії перевищує півроку. Це означає, що покупцям «гарячого» хетчбека на батьківщині доведеться чекати на свої екземпляри не менше шести місяців з моменту розміщення замовлення. За даними місцевих ЗМІ, Honda випускатиме на фабриці у Сайтамі по 400 хот-хетчів щомісяця, що говорить про високий попит на новинку.

У Honda розраховують, що період від розміщення замовлення до відвантаження із заводу, транспортування в дилерський центр та передачі автомобіля покупцеві складе для нового Civic Type R щонайменше півроку. Причина, через яку термін виявився розтягнутим на старті продажів, не розкривається.

Ймовірно, справа у високому попиті на тлі складнощів з наявністю комплектуючих, які змушують й інших виробників, зокрема в Японії, затримувати доставку і навіть скасовувати замовлення, а покупців вишиковуватись у гігантські черги.

Новий Honda Civic Type R був представлений наприкінці липня 2022 року. Зі зміною покоління хот-хетч не обзавівся новим двигуном: у рух його приводить та ж «турбочетвірка» об'ємом два літри, але в модернізованій версії зі збільшеною на дев'ять кінських сил і 20 Нм крутного моменту віддачею. Мотор видає 319 сил та 420 Нм.

Повний привід, незважаючи на чутки, у «Сівіка» так і не з'явився, а «тяга» на передні колеса передається через шестиступінчасту «механіку». Автоматична коробка також не передбачена.

Вартість хетчбека на японському ринку стартує з 4997300 ієн, що дорівнює приблизно 35,5 тисяч доларів за поточним курсом. Восени Civic Type R нової генерації має вийти на ринок США, куди також поставлятиметься з Японії. А ось виробництво двигунів K20C1 запустять на заводі Anna Engine Plant у штаті Огайо.

Джерело: Car Watch

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація