Поліція ОАЕ замінила Lamborghini Aventador на китайський кросовер

Поліція ОАЕ замінила Lamborghini Aventador на китайський кросовер

23 жовтня 2022
0

Поліція Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) замінила купе Lamborghini Aventador LP700-4 на китайський кросовер Hongqi E-HS9. Новинка стала першим автомобілем на електротязі у парку силових структур ОАЕ та першим «китайцем» на службі місцевої поліції. Особливу роль флагмана Hongqi у гаражі правоохоронців підкреслили, перевісивши «гарний» номер із цифрою вісім із суперкара Lamborghihi зразка 2011 року. Електрифікувати весь автопарк у Дубаї не поспішають.

Генерал-майор Халіл Аль Мансурі заявив, що поліція Дубая «завжди прагнула поповнити свій автопарк найефективнішими, найновішими моделями транспортних засобів». Електромобіль Hongqi E-HS9 повинен «поліпшити роботу дорожньої поліції та допомогти досягти стратегічної мети щодо забезпечення безпеки на дорогах».

Хоча і по потужності (551 кінська сила) і динаміці (0-100 за 4,8 секунди) електромобіль Hongqi E-HS9 поступається базовому Aventador (700 сил, 0-100 за 2,9 секунди), проте критеріям новизни десятирічний суперкар, очевидно, не задовольняє. Втім, у парку поліції ОАЕ ще залишаються перлини: Aston Martin One-77 та Bugatti Veyron.

Влада ОАЕ невипадково розпочала електрифікацію поліцейського автопарку з марки Hongqi. Преміум-бренд концерну FAW вийшов на ринок Дубая ще три роки тому, і додавання флагманського електромобіля до такої медійної спецслужби дозволить підвищити впізнаваність китайської марки по всьому світу.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація