Polestar продала автомобіль в обмін на витвір мистецтва

17 квітня 2022
0

Компанія Polestar провела першу угоду з продажу гібриду «1» в обмін на витвори мистецтва. Програма була запущена минулого року, від колекціонерів та художників надійшло понад 500 заявок, але вибрати з них «підходящу» та погодити всі умови вдалося лише навесні 2022 року.

Влітку минулого року шведська марка Polestar (входить до Geely Group) виступила із незвичайною ініціативою. Вона запропонувала нову схему купівлі гібриду Polestar 1, по суті, бартерний обмін, де одним товаром виступав автомобіль, а іншим – будь-який витвір мистецтва. Передбачалося, що кожну заявку розглядатиме відомий арт-консультант Теодор Даленсон, а для попередньої оцінки залучать аукціонні будинки Sotheby's та Philips.

За словами керівництва Polestar, вони отримали понад 500 запитів від колекціонерів та художників. Їм пропонували живопис, скульптури, фотографії, інсталяції та багато іншого. Перша угода відбулася у березні цього року, і її учасником став колекціонер стріт-арту зі Швеції. Деталей, звичайно ж, не розкривають, але відомо, що неназваний покупець обміняв твори мистецтва на Polestar 1 у сірому кольорі Osmium Grey.

«Я обміняв стріт-арт на стріт-арт, - ділиться враженнями новоявлений власник гібриду. - Знаєте, це особливе почуття, коли володієш чимось випущеним в обмеженій кількості. Але навіть незважаючи на це, я обов'язково їздитиму на машині. Якби я розглядав її як предмет колекціонування, то, звичайно, практичнішим було б повернутися до творів мистецтва - їх легше зберігати».

Гібрид Polestar 1 побудований на платформі SPA, спільної із великими моделями Volvo. Під капотом - «турбочетвірка» 2.0 з турбокомпресором і приводним нагнітачем, що розвиває 308 кінських сил. Вона розкручує передні колеса, тоді як задні приводять в рух два електромотори, що живляться від батареї ємністю 34 кіловат-години. Сумарна віддача установки складає 609 сил та 1000 Нм моменту. Першу «сотню» дводверка розмінює за 4,2 секунди, а без запуску ДВЗ проїжджає до 124 кілометрів за циклом WLTP.

Гібридне купе випустили менше 1500 штук. Ціна кожного екземпляра - 155 тисяч євро.

Джерело: Polestar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація