Поліція Каліфорнії не штрафуватиме Маска за ведення прямої трансляції за кермом

Поліція Каліфорнії не штрафуватиме Маска за ведення прямої трансляції за кермом

29 серпня 2023
0

У п'ятницю Ілон Маск вів пряму трансляцію під час поїздки по Пало-Альто, штат Каліфорнія. Будучи за кермом, мільярдер тримав телефон у руках, а це явне порушення. Однак його не штрафуватимуть за неправомірні дії.

«Якби офіцер помітив водія з телефоном у руці, він міг би виписати йому штраф за порушення каліфорнійського закону про гучний зв'язок. Однак, оскільки в момент події ніхто з офіцерів не був особисто свідком цього, штрафу не буде», - пояснив виданню The Verge капітан поліції Пало-Альто Джеймс Райфшнайдер.

На прямій трансляції було чітко видно, що Маск перебував за кермом. Мільярдер вимкнув автопілот у своїй Tesla, коли на одному зі світлофорів загорівся червоний колір, щоб уникнути порушення. А приблизно на 30-й хвилині трансляції Маск перевів камеру не себе, і показав, що сидить на водійському місці.

Як повідомив Райфшнайдер, департамент міської поліції має практичні причини, чому штрафи не видають, якщо офіцер безпосередньо не побачив порушення. Останній має бути в змозі описати судді, як він зафіксував проступок. А ще правоохоронець має перевірити водійське посвідчення та записати номерний знак автівки, щоб сповістити про штраф.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація