Поліція Латвії штрафуватиме за наліпки «я - русский»

Поліція Латвії штрафуватиме за наліпки «я - русский»

26 вересня 2023
0

Латвійська поліція вважає неприпустимим розміщення провокаційних написів російською мовою на автомобілях і готова до накладання штрафів за це. Про це заявила пресслужба відомства, повідомляє Delfi.

За словами правоохоронців, вони можуть вимагати негайно видалити подібні наліпки, а також вимагати від власника автомобіля пояснити, якими були його мета та мотивація розміщення написів.

«З огляду на геополітичну ситуацію, воєнні дії РФ проти України, а також загальний контекст, неприпустимими є будь-які прославляння військової агресії, зокрема розміщення на транспортних засобах потенційно провокаційних написів російською мовою, як-от «я русский/я русская», - йдеться в повідомленні відомства.

Як уточнюють правоохоронці, у разі виявлення правопорушення особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у зв'язку з прославлянням військової агресії або воєнних злочинів. При цьому вони закликали жителів Латвії повідомляти в поліцію, якщо виявлено автомобілі з такими написами.

Раніше в соцмережах з'явилися фотографії, де на авто був напис «я русская», що викликало обурення у користувачів, які закликали поліцію діяти більш активно.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація