Польський бізнес просить свій уряд змінити процедуру поновлення віз для водіїв з України

Польський бізнес просить свій уряд змінити процедуру поновлення віз для водіїв з України

26 серпня 2022
0

Представники польського транспортного бізнесу звернулися до Міністерства закордонних справ Польщі зі спеціальним листом, у якому просять вирішити проблему з візами для водіїв-українців, щоб вони могли далі працювати перевізниками для польських компаній.

Перевізники просять спростити процедуру - щоб водії-українці могли подавати заявки до польського МЗС, не звертаючись до консульств в Україні.

Проблема пов'язана з тим, що у багатьох водіїв рано чи пізно сплине термін дій віз та посвідок на проживання, а у зв'язку з війною українські водії у Польщі технічно не можуть пройти процедуру поновлення документів для роботи у стандартний спосіб.

В асоціації перевізників заявляють, що від вирішення проблеми залежить майбутнє їхнього бізнесу.

Ян Залубський, власник однієї з компаній-підписантів, розповідає, що у нього працевлаштовані 500 водіїв, і більше половини з них - українці.

«Якщо вони не отримають візи, ми не виконаємо контракти. У нас є клієнти, є замовлення, але бракує головного - водіїв. Мова не тільки про візи, а й дозволи на роботу, визнання водійських посвідчень. Є організації, у яких працюють ще більше українців, і їм зараз ще важче», - коментує він.

Раніше в червні асоціація заявляла, що до кінця року завершиться дія документів майже 100 тисяч українських водіїв, які працюють на польські компанії.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація