Польський майстер налагодив дрібносерійний випуск копій культового суперкара

Польський майстер налагодив дрібносерійний випуск копій культового суперкара

07 грудня 2022
2

Яцек Мазур із Польщі організував незвичайний бізнес. Він випускає на замовлення суперкари McLaren F1, причому поставив виробництво на потік. Про це розповідає сайт Autoevolution.

Польський майстер захоплюється автомобілями з юних літ і є шанувальником шоу Top Gear. Його улюбленою машиною є легендарний суперкар McLaren F1 - найшвидша модель 90-х, здатна розвинути 386 км/год.

Звісно, купити McLaren F1 може далеко не кожен. По-перше, випустили лише 106 таких 627-сильних купе. По-друге, ціна McLaren злетіла до небес і часом сягає $20 мільйонів.

Ось чому Яцек Мазур вирішив побудувати суперкар самотужки. На це у нього пішло 8 років і 33 000 доларів - машина була готова у 2014 році.

Копія McLaren F1 вийшла дуже якісно - вона в найменших деталях повторює знаменитий суперкар. В основі авто лежить трубчастий каркас, а панелі виконані зі склопластику. Відтворено і тримісний салон з кріслом водія по центру.

Як і оригінал, саморобний суперкар оснащений двигуном BMW V12, але не таким потужним. З усім тим, він здатний розвинути 322 км/год та розігнатися до сотні за 6 с.

Клон McLaren F1 виявився найчастішим гостем різних автошоу, про нього не раз розповідали ЗМІ. Незабаром до Яцека Мазура почали звертатися з проханнями продати авто чи побудувати ще одну таку репліку.

Поляк вирішив налагодити випуск McLaren. Тепер їх будують на замовлення, а вартість варіюється від 28 000 до 75 000 доларів, залежно від двигуна та комплектації. Також компанія Яцека Мазура може відтворити інші суперкари.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

tyrameb  

Так вроде это незаконно

+1ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Британці не такі образливі, як італійці.

+3-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація