Понад 1,5 млн реєстраційних операцій здійснили сервісні центри МВС з початку 2023 року

Понад 1,5 млн реєстраційних операцій здійснили сервісні центри МВС з початку 2023 року

27 вересня 2023
0

В Україні постійно зростає попит на автомобілі. Особливо це актуально під час війни. Зараз транспортний засіб - не розкіш, а необхідність. За допомогою автівки волонтери допомагають військовим, а цивільні особи - рятують рідних та переїжджають в безпечніші місця.

Тому наразі одна з найбільш популярних послуг серед кермувальників - реєстрація та перереєстрація транспортних засобів. З початку цього року сервісні центри МВС здійснили понад 1,5 млн реєстраційних операцій. З них вперше зареєстрованих на території України: 112 966 - нових та 176 692 - вживаних транспортних засобів, які ввезені з-за кордону.

Найбільше реєстраційних дій проводиться у зв'язку із продажем транспортного засобу. З початку цього року було здійснено 474 119 операцій за договором купівлі-продажу в сервісних центрах МВС. Щоби продати автівку, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС.

У продавця та покупця повинні бути такі документи: паспорт громадянина України або посвідка на тимчасове чи постійне проживання, ідентифікаційний номер та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Якщо одна зі сторін не має можливості приїхати до сервісного центру МВС, їй необхідно надати нотаріально оформлену довіреність іншій особі, яка виступатиме від її імені.

Звертаємо увагу, що експертне дослідження транспортного засобу не обов’язкове. Воно проводиться виключно за бажанням. Однак дослідження транспортного засобу Експертною службою МВС є обов'язковим лише при першій реєстрації вживаного автомобіля, який ввезений з-за кордону.

Джерело: ГСЦ МВС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація