Популярність кросоверів стає справжньою проблемою для європейських вулиць

Популярність кросоверів стає справжньою проблемою для європейських вулиць

30 січня 2024
7

Нове дослідження, проведене Європейською Федерацією Транспорту та Навколишнього Середовища, виявило, що позашляховики стають дедалі громіздкішими, створюючи проблеми на дорогах і парковках Європи.

Згідно з даними дослідження, середній новий автомобіль збільшується в ширину на один сантиметр кожні кілька років, що створює проблеми для інфраструктури.

Згідно з проведеним дослідженням, середня ширина нового автомобіля тепер перевищує 180 сантиметрів, що близько до розміру типового паркувального місця на вулицях Європи. Це вже створює труднощі в історичних центрах міст з їхніми вузькими вулицями.

Проблема не обмежується тільки позашляховиками; звичайні легкові автомобілі також збільшуються в розмірах. Зокрема, популярні моделі, такі як Skoda Octavia і Volkswagen Golf, стали помітно довшими і ширшими за останні десятиліття.

Однак позашляховики являють собою найбільшу проблему. Багато з них перевищують 200 сантиметрів завширшки, що створює особливі труднощі на дорогах і парковках. BMW X5, X6, X7 і XM, а також Mercedes GLS, Audi Q8, Porsche Cayenne і Volkswagen Touareg - всі вони стали символами розкоші та безпеки, але також і головним болем для європейських водіїв.

Зростання розмірів автомобілів зумовлене не тільки споживчим попитом на більш просторі транспортні засоби, а й суворими правилами технічної безпеки. Розширені стійки і збільшена кількість функцій безпеки вимагають додаткового простору, що призводить до збільшення розмірів автомобілів.

Одним із викликів, пов'язаних із цією тенденцією, є безпека. Дослідження Бельгійського інституту безпеки дорожнього руху виявило, що підйом передньої частини автомобіля на 10 відсотків збільшує ризик загибелі пішоходів або велосипедистів на 30 відсотків.

Це наводить на думку про необхідність регулювання розмірів автомобілів, щоб забезпечити безпеку всіх учасників дорожнього руху і зберегти унікальність європейської інфраструктури.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Jurij S  

Зворот "являють собою" це кацокалька "являют сабой". Замість нього слід використовувати звичайне українське "Ї". І тоді замість неоковирного "Однак позашляховики являють собою найбільшу проблему" стає елегантне Однак позашляховики є найбільшою проблемою".

+1-1ВІДПОВІСТИ  
ВладГ  

Jurij S,
' звичайне українське "Ї"'
"Ї" чи "Є" ?

+1ВІДПОВІСТИ  
Jurij S  

ВладГ, ясна справа що "Є". Помилився, але можливість редагування відсутня )))

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
RaMoNVicious  

Завжди казав - що кросовери/позашляховики то непотрібна хєрня і має бути на рівні спецтехніки.

+1ВІДПОВІСТИ  
ВладГ  

а нас завжди так сильно запевняли, що мовляв культурні європейці беруть лише компактні малолітражки... а ми от варвари берем побільші жлобські авто...
що ж коїться, європко ??

ВІДПОВІСТИ  
RaMoNVicious  

ВладГ, та вони і зараз продовжують в основній массі брати B-/С-класс, але кількість СУВів з часом зростає все одно.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація