Porsche інвестує 400 мільйонів доларів в акумулятори електрокарів

Porsche інвестує 400 мільйонів доларів в акумулятори електрокарів

05 травня 2022
0

Німецька марка Porsche разом із групою інвесторів вкладуть біля 400 мільйонів доларів у компанію Group14 для розробки нових акумуляторів для електрокарів.

Частина цих грошей, які вже підвищують оцінку Group14 до більш ніж мільярда доларів, будуть використані для будівництва другої фабрики акумуляторних матеріалів у штаті Вашингтон, за кілька годин від нинішнього майданчика компанії в Вудінвіллі.

Основним ноу-хау компанії буде кремній-вуглецевий анодний матеріал, який гендиректор Group14 Рік Люббе описав як «технологію трансформації», яка дозволить акумуляторам електромобілів заряджатися швидше і зберігати більше енергії, ніж ті, що використовують графіт.

Більшість літій-іонних акумуляторів у сучасних електромобілях використовують аноди з графіту, який в основному поставляється з Китаю, а в меншій кількості - з Канади та Японії.

Оскільки кремнієво-вуглецевий анодний матеріал Group14 дозволяє літій-іонним батареям зберігати до 50% більше енергії, Люббе вважає, що вони можуть забезпечити той самий кілометраж, що й сучасні батареї на основі графіту, але з меншою кількістю елементів, таким чином зменшуючи загальну вартість і розмір акумуляторної батареї.

Люббе зазначив, що Group14 постачатиме матеріали для батарей Cellforce (Porsche). Він також має діючу угоду про постачання з іншим європейським виробником акумуляторів InoBat. Перші акумуляторні батареї для електромобілів, які використовують анодний матеріал Group14, будуть запущені у виробництво в 2023 році.

До інвесторів Group14 входять також ряд компаній, які вже виробляють акумулятори для електромобілів: ATL, BASF, Showa Denko, Cabot та SK Material. Остання входить до корейської SK Group та має спільне підприємство з Group14 для виробництва анодних матеріалів у цій країні.

Люббе сказав, що анодний матеріал Group14 був перевірений виробниками акумуляторів Storedot та Farasis. За його словами, акумулятор Storedot, оснащений кремнієво-вуглецевим анодним матеріалом Group14, можна зарядити до 80% за 10 хвилин, і він здатний швидко заряджатися всього за п’ять хвилин.

Джерело: MOTOCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація